«

»

Bucuroși de sărăcie

6 Noiembrie 2013

7,4 milioane de români se bucură că guvernul USL le fură din buzunar un salariu minim pe an, în timp ce îi prosteşte aruncându-le chifteluţe otrăvite sub formă de majorări salariale pentru bugetari şi indexări modice de pensii.

7,4 milioane de români sunt fericiţi că trăiesc mai rău! Pentru că pur şi simplu nu gândesc nu fac legătura dintre fiscalitate şi inflaţie. Pentru ei, majorările nominale de venit sunt de la Ponta şi Antonescu, scumpirile reale sunt de la Dumnezeu.

Scumpiri în lanţ. Poporul aplaudă

votez USL intelectualiCa efect direct al măsurilor luate de guvernul Ponta şi agreate de FMI (creşteri de accize, redevenţe şi introducerea de impozite noi asupra mijloacelor de producţie şi stocare), începând cu 2014, fiecare familie va fi mai săracă cu aproape 10 milioane de lei vechi (1000 de RON), presupunând că are doar cheltuieli de bază. Carnea, pâinea, lactatele, ţigările, berea, ciocolata, apa minerală, ouăle, transportul public şi individual, legumele, fructele se vor scumpi automat. Practic, toate preţurile bunurilor de consum vor creşte cu până la 10-15%, pentru că în lanţul de producţie sunt mai mulţi plătitori de accize. Cumulat, gaura din bugetul fiecărei familii va depăşi 800 de lei. Aici găsiţi calculele.

În aceste condiţii, guvernul USL păstrează o cotă de încredere de aproape patru ori mai mare (34,8% în septembrie 2013) decât avea executivul condus de Emil Boc în 2011 (9%). Doar pentru că în loc să taie cheltuielile, creşte taxele ca să colecteze pe hârtie mai mult.

Iluzia monetară se referă la ancorarea percepţiei oamenilor la nivel nominal şi lipsa de considerare a valorii reale. În termeni de percepţie, electoratul consideră o creştere a venitului nominal de 2-3% ca un plus, chiar daca inflaţia este superioară” – explică Lucian Isar, fost ministru delegat pentru mediul de afaceri in Guvernul…Ponta 1.

7,4 milioane de români sunt nişte păcălici. Pentru că întreaga retorică de campanie a USL s-a bazat pe sancţionarea puterii portocalii pentru “tăierile de salarii şi pensii”. Vă amintiţi mesajul central? Şi a funcţionat, deşi era clar că urmează înăsprirea fiscalităţii, odată ce aşii pomenilor electorale vor prelua frâiele economiei. Fiindcă nu există magie în finanţe. Strategia funcţionează şi acum, când plouă cu scumpiri mai ceva ca în oraşul inflaţiei.

“Îl urăsc pe Băsescu doar pentru că mi-a băgat mâna în buzunar şi mi-a luat bănuţi din pensie.” – votant USL, fost simpatizant al preşedintelui

1
Vote -1 Vote +1coolnewz
7 Noiembrie 2013 @ 10:07

nah … ce sa faci acum? au fost alegeri, asta e!

2
+4 Vote -1 Vote +1Acru
7 Noiembrie 2013 @ 11:03

Păi tocmai asta e nenorocirea: votul popular legitimează sărăcirea prin inflaţie. În condiţiile astea, de ce ar mai lua politicienii măsuri responsabile? Ca să-i urască electoratul majoritar?!

Să nu uităm ce imagine favorabilă avea însuşi Traian Băsescu în 2008, atunci când susţinea aberaţii populiste.

3
+3 Vote -1 Vote +1aparent
8 Noiembrie 2013 @ 10:12

Pai ma USL nu ia din banutii de pensie… omu vede pensia in mana. :) )

Tu ce părere ai?