«

»

Ponta copiază discursul SYRIZA

9 Iulie 2012

bursa ideilor buneVictor Ponta, premierul României şi grecul Alexis Tsipras, conducătorul coaliţiei radicale de stânga SYRIZA, mişcare anti-europeană, au reuşit performanţa de a emite două declaraţii politice trase la indigo. Ambii sfidează executivul german şi Uniunea Europeană, mizând pe sprijin popular naţional şi contestând necesitatea unor politici economice coordonate. Atât Tsipras, cât şi Ponta lansează atacuri virulente la adresa cancelarului german Angela Merkel.

Iată declaraţiile celor doi lideri, în ordine cronologică.

Alexis Tsipras, SYRIZA:

“Grecia este o ţară suverană . Nu doamnei Merkel îi revine sarcina de a decide dacă vom merge spre un referendum sau nu. Nu există nimic de negociat în memorandum (planul de austeritate al UE, FMI şi BCE pentru Grecia) pentru că nu negociem cu infernul” – Alexis Tspiras, lider SYRIZA, 21 mai 2012 (sursa)

Victor Ponta, USL:

Nu doamna Merkel o să voteze la Referendum pe 29. Şi bănuiesc că votul oamenilor de pe 29 nu va fi contestat de nimeni. Doamna Mekel şi creştin-democraţii germani (…) sunt cei care au crezut totdeauna în austeritate, în tăieri – e adevărat, austeritate mai mult în România şi în Grecia şi în Italia şi în Spania, mai puţin la dânşii(…)Ce decide poporul român nu poate fi schimbat de nimeni, nici de Băsescu, nici de Ponta, nici de Merkel, nici de nimeni” – Victor Ponta, Uniunea Social Liberală (USL), 9 iulie 2012 (sursa)

Nu ştim dacă doctorul Victor Ponta şi-a propus să plagieze discursul comunistului Alexis Tsipras sau pur şi simplu e o potrivire de idei şi doctrine, însă situaţia României seamănă tot mai pregnant cu cea a Greciei. Diferenţa e că SYRIZA, stânga radicală elenă anti-capitalistă, n-a ajuns niciodată la putere. Şi mai e o distincţie notabilă: România nu face parte din zona monetară Euro, ceea ce o face mult mai uşor dispensabilă.

Germania este statul european cu care România are cel mai mare volum de schimburi comerciale. Deocamdată.

1
+2 Vote -1 Vote +1Izabela Ciocoi
9 Iulie 2012 @ 21:36

Nu pot sa cred ca a spus asta Ponta! Nu poate fi atat de obraznic si inconstient!

2
+2 Vote -1 Vote +1coolnewz/Ratatouille
10 Iulie 2012 @ 16:48

pune ghilimele la Dr inainte de Ponta

3
+2 Vote -1 Vote +1Acru
10 Iulie 2012 @ 18:52

Ponta e doctor prin voinţă populară! Ghilimelele nu se mai poartă, au fost desfiinţate prin Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului.

Tu ce părere ai?