«

»

Mişto avilan ande România!

16 Septembrie 2012

19 turişti occidentali au simţit pe pielea lor (la propriu) vestita ospitalitate românească. Vizitatorii străini au fost omeniţi cu tradiţionala lopată pe spinare şi au participat la obiceiul ploii de cărămizi spre scăfârlie. Ceremonia prin care civilizaţia lor a cunoscut realitatea noastră s-a produs în comuna Surduc din judeţul Sălaj, la 35 km de Zalău şi s-a lăsat cu echimoze şi braţe fracturate.

Vama ţigănească

gropi drum crater

Turul Europei pe bicicletă

Nefericiţii musafiri ai plaiurilor mioritice au plătit 11.850 de dolari pentru a se înscrie într-un tur ciclist organizat de clubul american ExperiencePlus!, urmând a călători de la Saint Petersburg la Istanbul. Au pedalat ei cu drag şi spor până când itinerarul i-a adus în România, unde nişte biciclişti cu veste reflectorizante şi bagaje sunt o invitaţie ambulantă la tâlhărie. Şi fix asta s-a întâmplat. În timp ce-şi zguduiau rinichii prin hârtoapele patriei noastre europene, cicliştii au ajuns la bariera ţigănească: o sârmă cu inele de fier menită să le mai scadă din velocitate. Zece puradei, atent supravegheaţi de coordonatorii jafului, le-au cerut occidentalilor tributul pentru îndrăzneala de a pedala pe şosea. Turiştii bătuţi ne spun povestea în reportajul video de mai jos:

Poliţia: copiii romi au calităţi supranaturale

Nu-i nicio surpriză că pâinea şi sarea din clipurile turistice iau forma unor pietre, cărămizi, scânduri şi lopeţi în “teren”. Uluitoare şi penibilă e reacţia iresponsabilă a autorităţilor de a ascunde, din nou, rahatul sub preş. Poliţia le transmite bicicliştilor că lucrurile au stat cu totul altfel decât le-au trăit ei şi că romii au darul de prevedea viitorul.

Declaraţia halucinantă a IPJ Sălaj:

“Când au aruncat cu pietre, copiii erau singuri acasă. Este vorba despre cinci copii, cel mai mare având 12 ani. Turiştii nu păreau să fie răniţi.” – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj

Una dintre victime, fostul campion mondial de badminton Tony Knott, explică de ce are ditamai ghipsul:

“Am văzut copii şi adulţi care păreau că ne aşteaptă. Când am ajuns la 15 paşi de ei, au ridicat o sfoară în mijlocul drumului, care avea inele de fier. Au înconjurat-o pe soţia mea şi i-au luat rucsacul. Au luat cărămizi şi pietre şi au încercat să-mi dea cu ele în cap. Am ridicat braţul pentru a mă proteja” – turist canadian rănit

În viziunea poliţiei, cinci mucoşi de maximum 12 ani au capacităţi paranormale. Plozilor li se arată în bolul de cristal că pe la poarta lor vor trece nişte biciclişti cu bani, aşa că se pregătesc, singurei, să le ureze “Mişto avilan ande România”. Iată dovada că ţiganii au capacităţi premonitorii încă din copilărie! Micuţii au timp să înşire de o sârmă inele de metal, îşi aduc pietre, lopeţi şi bucăţi de lemn. Apoi, în momentul ambuscadei, cei cinci zgâmboi sunt mai puternici decât 19 adulţi jefuiţi. Nu-i credibilă versiunea autorităţilor?

Vizitaţi România! Viitorul infracţional sună bine

ţigancă fustă premiu misto avilean

Gradul I

Deşi premeditarea atacului e evidentă, nimeni nu va plăti pentru antrenamentul infracţional de la Surduc. Ţiganii au luat notiţe de pe margine şi vor continua – nestingheriţi – să-şi pregătească odraslele pentru viitor. Un viitor în care România va continua să-şi pună frunza turistică pe ţambalul realităţii, investind milioane de euro în campanii promovare, în timp ce tolerează formarea grupărilor de criminalitate organizată. Un viitor în care numeroşi străini vor pleca din eterna şi fascinanta Românie bătuţi, furaţi, tâlhăriţi şi ameninţaţi.  Alţii, precum Yurika Masuno şi Chauncey Hardy, nu vor mai pleca deloc. Un viitor în care ne vom indigna ipocrit atunci când mai apare câte o melodie despre exportul de ţigani. Un viitor în care e probabil ca oricare dintre noi să dăm nas în nas cu unul dintre “nevinovaţii minori” fără răspundere penală, care i-au rupt mâna cu pietre biciclistului canadian. Numai că atunci, puradelul de azi va fi adult.

1
+11 Vote -1 Vote +1M
16 Septembrie 2012 @ 23:18

Nu știu cine ești dar scrii al naibii de bine! Brava/bravo!

2
+3 Vote -1 Vote +1Ionut
17 Septembrie 2012 @ 15:59

Nu numai ca nu fac puscarie dar mai sunt si asistati social. Asta dupa ce s-au inmultit fara discernamant si au ocupat casele sasilor. Politistii investigheaza ? Sa ne tii la curent cu rezultatele ! Asta-i un caz in care autoritatile trebuie sa se auto-sesizeze. Citesc chiar acum “Stari sufletesti si razboaie” – de N. Iorga, si spunea el intr-un alt context ca ordinea in satele romanesti este pastrata de 5-6 sergenti si asta nu este meritul statului ci al moralei taranilor. (citez inexact)… bietul om, ce-o zice despre asta ? Ar zice ca acei 5-6 sergenti sa-si faca treaba. Si prefectul ! Nici rusine nu mai au autoritatile, nici in fata noastra nici a strainilor.

M-am aprins putin pt. ca tocmai vin din concediu din zona si am hoinarit cu masina&familia , drumuri anonime prin sate pline de tigani in case sasesti. Chiar ma gandeam la un moment dat ca o ambuscada este posibila dar ca as activa modul GTA. :) Pe bicicleta nu prea ai sanse ..

3
+6 Vote -1 Vote +1studenta
17 Septembrie 2012 @ 20:52

romanii, neam de mormoloci!!! ca nu se pot organiza in grupuri care sa le rupa conationalilor picioarele cand intrec masura! asa ne trebuie!

4
Vote -1 Vote +1Ionut
20 Septembrie 2012 @ 10:46

suntem toleranti si obisnuiti sa inghitim…in schimb, legionarii – grupuri organizate care dadeau la oase – au omorat un om ca Iorga.

5
+2 Vote -1 Vote +1Acru
20 Septembrie 2012 @ 19:26

@M(1), sărut mâna pentru apreciere.

@Ionut(2), investighează vajnica poliţie română cam aşa: “cetăţeanul canadian a declarat că nu doreşte să depună plângere pentru vătămarea corporală suferită. În lipsa plângerii prealabile, acţiunea penală nu poate fi pusă în mişcare pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe.” – Comunicat IPJ Sălaj.
Caz închis. Ca de obicei.

@studenta(3), Ionut(4) care e limita de la care toleranţa încetează a fi o virtute, iar nevoia de salubrizare socială devine imperioasă? Întrebarea se impune şi în astfel de cazuri, deşi ideea necesităţii “sanitarilor sociali” ne-a dat-o Alexuţa.

6
Vote -1 Vote +1cîrcotașul
21 Septembrie 2012 @ 11:40

Consider că nici în glumă nu trebuie să-l invocăm pe ”sanitarul social” norvegian, nici măcar pentru Alexuța! Ce ziceți de o morometo-terapie la Siliștea-Gumești, unde Alexuța să meargă(în timp)și să-și imagineze că are trei frați vitregi,mai mari și alți doi frați de-același sânge, un tată ca Moromete autoritar și dintr-o bucată, ironic,dar înțelept și să meargă cât e ziua de lungă la păscut cu Bisisica,în locul fratelui mai mic Niculae–așa i-ar permite bietului băiat să meargă la școală, că tare-i mai plăcea să-nvețe!
Măcar să-și imagineze Alexuța cu ce se îndeletniceau tinerii înaintea primului război mondial(asta neînsemnând că regretăm acele timpuri și se dorește retrăirea lor!)și să înțeleagă că ea suferă de nemuncă(dacă este deja majoră)și nu i-ar strica, dacă nu are unde să facă o țărano-terapie(adică să guste viața la țară)măcar câtava săptămâni pe vară, să pună mâna să recitească Moromeții de Marin Preda…așa poate apreciază ce are, începe să-și caute și ea un job ceva(”după facultăți”–vorba lui Moromete), ocupându-și cu folos timpul și prețuind fiecare galben câștigat cu sudoarea propriei frunți.
De prea multă plictiseală tinerii de azi (unii, nu toți,desigur!) țin cu tot dinadinsul să ne demonstreze că suferă de sindromul Peter Pan și acționează în consecință postând tot felul de mesaje ridicole și puerile, dar poate vinovați suntem noi, cei care îi băgăm în seamă. Concluzia : haideți să-i ignorăm, dacă nu-i putem aduce pe calea cea bună, poate așa ”palmele” indiferenței noastre o să-i usture mai mult decât oferta de șireturi (păcat de șireturi!).

7
Vote -1 Vote +1cîrcotașul
21 Septembrie 2012 @ 11:44

Revin cu o erată : înaintea celui de-al Doilea Război Mondial. GREȘEALĂ IMPARDONABILĂ, TOTUȘI ÎMI CER SCUZE!

8
Vote -1 Vote +1Acru
22 Septembrie 2012 @ 22:06

@cîrcotaşul(6), înscrierile la “morometo-terapie” s-ar face benevol? Oare Alexuţa arde de nerăbdare să-şi petreacă o vară educativă la ţară?

Şi ce ne facem dacă în loc de Siliştea interbelică nimereşte vreo 60 km mai la deal, în Coloneştiul contemporan? Ce obiceiuri va deprinde?

9
-1 Vote -1 Vote +1Tiganu`
8 Ianuarie 2014 @ 17:00

Bine le-au facut la strainii aia imputiti.Sa se invete minte

10
Vote -1 Vote +1ioan
29 Iulie 2014 @ 21:48

Sunt sustinut de catre Stat sau mai bine zis de tigani ajunsi in pozitii sus-puse ! De asemeni mai sunt sustinuti ocult la nivel international…..
Sfatul meu: romani faceti copii multi !

Tu ce părere ai?