«

»

Piţipoancă în 6 paşi. Ghid pentru mame

6 Martie 2012

Mama ştie ce-i mai bine pentru copilul ei, zice o reclamă la medicamente pentru bebeluşi. Entuziasmate de adevărul profund al mesajului publicitar, unele mame de fete au extins valabilitatea sloganului mult dincolo de îngrijirea în caz de răceală şi gripă. De aceea, multe femei dornice să-şi crească urmaşele „ca pe nişte flori”, să le ajute „să facă ceva în viaţă” şi „să aibă ce n-au avut ele”, hotărăsc deja cariera odraslelor înainte ca acestea să apuce să depăşească etapa scutecelor de unică folosinţă.

fetita pitipoance roz mica ruj

Antrenament piţi

Pe vremea comunismului le-ar fi înscris la un club sportiv de gimnastică. Imediat după Revoluţie ar fi ţinut morţiş ca fata „să facă o facultate” şi „să aibă carte”. Astăzi, modelul de succes la feminin are măsurile 90-60-90 (iar dacă nu le are, şi le face), se îmbracă în fuste mai scurte decât tocurile şi crede că bluzele care acoperă jumătatea superioară a sânilor se numesc „pe gât”.

După ce îşi iau notiţe din viaţa şi opera scriitoarelor Floriana Jucan şi Mihaela Rădulescu, mamele de fete ajung la concluzia că „meseria” de piţipoancă „e de viitor”, dar că bazele ei trebuie puse încă din fragedă pruncie.

Deoarece ştim că pentru un părinte de starletă în devenire procesul de gândire e lent şi anevoios, ACRU.ro vine în ajutorul mamelor dornice de căpătuială pe seama fiicelor cu un ghid simplu în 6 paşi. Îndrumarul contribuie la formarea unei piţi veritabile încă din perioada preadolescenţei. De la liceu încolo, fetele se vor descurca de minune şi singure.

Ghidul mamei de piţipoancă

  1. Aruncaţi toate cărţile cu Martinel care învaţă alfabetul şi înlocuiţi-le cu mult mai educativele Bravo Girl şi Cool Girl, ca să înveţe de timpuriu cum e cu orgasmul (vezi un extras din comentariile fetiţelor aici). De asemenea, evitaţi personajele de tip Doctorul Ştie Tot, optând pentru Barbie sau Hanna Montana;
  2. Cumpăraţi truse de machiaj pentru copii, diademe şi păpuşi mari care pot fi îmbrăcate şi coafate. Eventual împărţiţi propriile cosmetice cu cea mică (câteva chimicale n-au omorât pe nimeni). N-o lăsaţi să pună mâna pe cuburi, truse cu stetoscop sau crăticioare de jucărie. Altfel riscaţi ca răspunsul la întrebarea „ce vrei tu să te faci când o să fii mare?” să devină „doctoriţă” sau, mai rău, „bucătăreasă”, în loc de „zână”, „prinţesă” sau „femeie de afaceri”;
  3. Încurajaţi-o să se facă remarcată la adunările familiei purtând bijuteriile dumneavoastră sau dansând din buric pe masă, în nici un caz recitând poezii sau spunând poveşti;
  4. Lăudaţi-o când face câte o criză de isterie pentru că vrea să-şi pună pe ea rochiţa mov, ciorapii verzi şi sutienul push-up pentru fetiţe de 8 ani. Nu trebuie să ştie să se îmbrace cu gust, contează să îşi exprime vocal personalitatea şi obsesia pentru haine;
  5. Deschideţi un cont pe reţelele de socializare pentru fiica dumneavoastră şi învăţaţi-o să pozeze tolănită pe canapea într-un costum de baie cu paiete. Apoi, postaţi fotografiile pe Internet şi urmăriţi împreună cu ea numărul de vizitatori, ca să-i fie clar că aspectul fizic e singura calitate ce îţi poate aduce „prieteni”;
  6. Aveţi grijă ca de fiecare dată când se întoarce de la grădiniţă sau de la şcoală s-o întrebaţi pe fetiţă câţi băieţi îi fac curte şi pe care l-ar alege. E important să-i intre în cap de la bun început că valoarea ei personală se măsoară în numărul de instrumente verticalizate, iar inteligenţa ei în a şti să aleagă pe care dintre ele să le cultive.

1
Vote -1 Vote +1coolnewz/Ratatouille
6 Martie 2012 @ 18:20

deocamdata mame care sa vrea asta parca nu sunt asa de multe. Dar generatia actuala de piti vor deveni astfel de mame.

2
+3 Vote -1 Vote +1Acru
6 Martie 2012 @ 18:30

Nici generaţia actuală de mame nu e exceptată. Iată aici doar un exemplu.

3
Vote -1 Vote +1Izabela Ciocoi
7 Martie 2012 @ 9:05

ati omis ceva: prezenta obligatorie la scoala de modelling!!! daca se poate, de cum invata sa mearga pe piciorusele ei.

4
+3 Vote -1 Vote +1Ioana
7 Martie 2012 @ 16:27

Vai de mama de om, ce-am citit in comentariile copilelor acelora :|
What the fuck did I just read?!

5
Vote -1 Vote +1Dina
1 Iulie 2012 @ 1:10

http://acru.ro/wp-content/uploads/2012/03/CoolGirl-despre-sex.png
Referitor la ceea ce debiteaza pustoaicele pe forumul cu pricina, nu pot decât sa declar ca este de-a dreptul infiorator si in același timp ingrijorator când te gândești ca s-au avantat atât de devreme in viața sexuală iar ele nici măcar nu au învățat la școala anatomia elementara sau au chiulit la ora de educație sexuală. (nu mai vorbesc de faptul ca nici la orele de limba româna nu au fost prezente).
Întrebare: Se mai face în scoli educație sexuală sau este considerat subiect tabu?; deoarece se constata de la an la an faptul ca tinerii își încep viața sexuală de la vârste din ce in ce mai fragede. Pe mine nu m-a apucat rasul când am citit comentariile si dilemele respective ci am realizat câtă ignoranta salasluieste in mințile lor fragede. Bineinteles aceasta ignoranta este hranita de noile trenduri in ale “fashion-ului” prezentat in publicațiile superficiale pentru adolescenti, in spalarea pe creieri de la unele posturi TV si lipsa totala de implicare a părinților.
Oare cum pot sa se declare mândri anumiti părinți de fete când acestea ies in oraș cu colegele “la un cico” si se îmbracă ca cele mai “ieftine” creaturi. Cum poți sa lași aratarea aia sa iasă in halul acela pe ușa??? Este foarte clar încă o data ca tara asta te vrea prost si ca nu se vor lua niciodata măsuri de combatere a prostiei atâta timp cât este nevoie de niște “papusi” care sa fie manuite cu usurinta ca o cireada de vaci către abator.

6
Vote -1 Vote +1Acru
2 Iulie 2012 @ 0:08

La întrebările legate de implicarea părinţilor, răspunsul pe larg e aici.

Tu ce părere ai?