«

»

Găselniţa Zilei – 5 martie 2012

5 Martie 2012

bursa ideilor buneAgentul Gheorghe Vlădan, cel mai celebru pistolar al începutului de an, o ducea bine. Alături de răposata sa nevastă, coafeza Florina Vlădan, deţine un apartament în vilă evaluat la 150.000 euro în Bucureşti, 1000 de metri pătraţi de teren în Capitală, peste 4 hectare în judeţele Prahova şi Teleorman, precum şi trei autoturisme: un Smart, un Renault Megan şi un Mercedes.

Nu discutăm aspectele psihologice, cele sociale sau poliţieneşti ale cazului “împuşcături la coafor“. Le ştiţi şi le veţi auzi întoarse pe toate muchiile.

Spunem doar că soţul casierei împuşcate de şoferul M.A.I. îşi va îngropa jumătatea din…fonduri proprii. Extraveralul şi-l va plăti singur. Cheltuielile uriaşe pricinuite de asistenţa medicală pentru celelalte şase victime vor fi suportate de stat, adică de fiecare dintre noi, precum şi de rudele victimelor colaterale. Cu toţii ştim că fără plăţile informale n-ai nici o şansă în spitalele româneşti, viaţa având un cost bine stabilit.

Oare pe lângă pedeapsa penală, n-ar fi logică/onestă/firească/umană şi răspunderea materială? După ce ţi-ai luat un glonţ în stomac pentru vina de a fi stat pe scaun la frizerie, zaci în spital plătind fiecare injecţie, în timp ce familia şi avocatul pistolarului îţi fac bezele din Mercedesul parcat în faţa vilei.

1
Vote -1 Vote +1coolnewz/Ratatouille
6 Martie 2012 @ 10:03

dar era doar un “agent” cu ditamai vila?

2
+1 Vote -1 Vote +1Probiu
6 Martie 2012 @ 10:29

Ba da, ba da, si eu am problema asta…da, trebuie sa raspunda si material.

3
+3 Vote -1 Vote +1Acru
6 Martie 2012 @ 13:41

Ratatouille, povestea e mai amplă. Gică Vlădan a fost şoferul subse(x)cretarului de stat manelist Florin Melciu. Fiul familiei glonţ, tinerelul Bogdan Cristian Vlădan, a fost tovarăş de bucurii intelectuale cu Melciu.

Apoi, dacă facem o analiză a veniturilor declarate, o sa observăm cât de eficient făcea familia Vlădan evaziune fiscală. Presupunem că presa tradiţională va trata subiectul pe larg, de aceea nu insistăm. Spunem doar că acum 3 ani aveau doar casa şi o Dacie 1310, fabricată în 1979! Maşină de colecţie, ce-i drept.

4
Vote -1 Vote +1Acru
6 Martie 2012 @ 13:53

@Probiu(2), din păcate, atât legislaţia, cât şi practica judiciară sunt deficitare la acest capitol în România. Teoretic, se poate. Practic nu se întâmplă niciodată.

Tu ce părere ai?