«

»

România TV şi softul electoral

18 Iunie 2012

Proprietarul România TV, Sebastian Ghiţă:

- Bă, o f.. pe mă-ta, fac 1-2 rating, te duci la televizor!

Preşedintele PSD, Victor Ponta, actual prim-ministru:

- Mă duc, mă, în p… mea, fac, zic, dau Breaking News, fac ce vreţi voi. Na, vin eu la televizor.

Acest dialog e relatat de însuşi patronul televiziunii de ştiri România TV, Sebastian Aurelian Ghiţă, într-o conversaţie cu Sorin Ovidiu Vîntu, după cum puteţi asculta în înregistrarea de mai jos:

De altfel, amiciţia dintre actualul premier şi deţinătorul RTV nu se limitează la poveştile de vitejie ale lui Ghiţă. E de notorietate faptul că familia Ponta şi-a petrecut în mai multe rânduri concediul în compania afaceristului Sebastian Ghiţă. (sursa)

Ghici cine a numărat voturile

Sebastian Ghiţă şi Victor ponta prieteniPeste 1 milion de euro (4,88 milioane lei) a primit firma TeamNet International S.A. prin Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pentru a realiza şi gestiona softul folosit la alegerile locale din 2012. Aplicaţia a centralizat datele din procesele verbale încheiate în toate secţiile de votare, a verificat datele, a însumat rezultatele şi a rulat algoritmii prin care s-au desemnat primarii, respectiv consilierii. Practic, toate datele referitoare la rezultatele votului au fost introduse şi procesate digital prin programul realizat şi operat de firma TeamNet.

Personalul desemnat de compania de software a avut acces permanent în toate birourile şi circumscripţiile electorale, pentru asigurarea asistenţei tehnice. Biroul Electoral Central (BEC) a emis o circulară in acest sens.

România TV PD-L logo RTV siglaS.C. TeamNet International S.A. e controlată de … Sebastian Ghiţă. Patronul RomâniaTV deţine aproape 57% din capitalul social, acţionari minoritari semnificativi fiind George Mihail Stan, Bogdan Padiu, Ion Ovidiu Trascu şi Radu Bogdan Nedelcu, cu deţineri de 8,75%.

O legendă urbană îi atribuie lui Stalin zicerea “Nu contează cine votează. Contează cine numără voturile.” Habar n-avem dacă o fi sau nu aşa. Dar ştim că de votat, au votat 56,39% dintre români. De numărat, a numărat firma lui Sebastian Ghiţă, amicul co-preşedintelui USL, Victor Ponta. Uniunea Social Liberală a obţinut cel mai mare scor electoral din istoria alianţelor politice formate în ultimii 22 de ani.

Notă: nu susţinem că au existat fraude notabile în procesul electoral. Ni se par doar fascinante omniprezentele legături dintre politicieni şi oamenii de afaceri care investesc în presă. Cum ar fi, de exemplu, aceasta.

1
Vote -1 Vote +1coolnewz/Ratatouille
19 Iunie 2012 @ 15:07

stai ca aici m-am pierdut. Deci Ghita avea Realitatea inainte, nu? Acum are aceasta Romanie TV? Ca nu tin minte sa o mai fi vazut printre canalele mele.

2
Vote -1 Vote +1Acru
19 Iunie 2012 @ 18:27

Cum, n-ai auzit de marea schismă a presei româneşti, miracolul economic al mileniului, prin care o televiziune în perpetuă insolvenţă face pui şi angajează cele mai scumpe vedete? (detalii)

Ghiţă e managerul adus de Vîntu la Realitatea, pe vremea când era doar una. (vezi aici)

3
Vote -1 Vote +1coolnewz/Ratatouille
20 Iunie 2012 @ 0:01

ba da, de schisma stiam. Dar pierdusem sirul. In seara asta am descoperit si RTV prin(tre) canale

4
Vote -1 Vote +1ionut
9 August 2012 @ 20:08

si iar transpira inregistrarile si iar nu se mai tine cont de ele intr-o ancheta (posibila) pentru ca au ajuns in presa ?

5
Vote -1 Vote +1Acru
9 August 2012 @ 21:40

@ionut(4), culmea e că tocmai aceste înregistrări l-au înfundat pe grăsuţul penal. De data asta au fost considerate probe valide.

Tu ce părere ai?