«

»

Adrian Năstase, liber de vineri? (actualizat)

4 Iulie 2012

Adrian Năstase ar putea fi eliberat din detenţie vineri, 6 iulie, la o zi după ce expiră cele două saptămâni de spitalizare pe care chirurgul Ioan Lascăr i le-a prescris, ulterior intervenţiei chirurgicale. De altfel, Năstase şi-a retras ieri cererea de întrerupere a executării pedepsei, care urma să fie judecată pe 5 iulie, avocaţii săi declarând că solicitarea de întrerupere a încarcerării “nu a mai fost considerată UTILĂ“. (sursa)

Năstase Cornu găini Bombo ouă freeŞi au dreptate. E inutil să ceri trei luni de întrerupere a regimului privativ de libertate când ştii că vei obţine graţierea întregii pedepse peste mai puţin de o săptămână. Camerele reunite ale Parlamentului vor vota suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, atribuţiile sale urmând să fie preluate de liderul Senatului, Crin Antonescu, ales în funcţie ieri, 3 iulie. Legea de funcţionare a Curţii Constituţionale (CCR) a fost schimbată prin ordonanţă de urgenţă. Antonescu poate semna decretul prin care acordă graţierea individuală (la cererea simpatizanţilor sinceri sau din oficiu) a condamnatului Adrian Năstase din primul moment în care dobândeşte prerogativele de şef al Statului.

Fostul premier evită astfel orice contact cu închisoarea, el petrecând toată perioada cât a fost privat de libertate în Spitalul Penitenciar Rahova, unitate medicală de elită.

Dacă vă întrebaţi ce-i cu atâta grabă şi cum de lucrează Parlamentul până la ora 23, deşi putea decide fix acelaşi lucru şi în zilele următoare, aflaţi că timpul curge altfel pentru un deţinut. Frenezia legislativă a Uniunii Social Liberale (USL) are o motivaţie cât se poate de pragmatică: Adrian Năstase, eroul martir al neamului românesc, trebuie eliberat cel târziu săptămâna viitoare. Însă, dacă lucrurile merg conform planificării, conducătorul de doctorat al premierului Victor Ponta va respira aerul libertăţii chiar mâine.

256 sunt cu Năstase

(7 iunie 2012)

Cum era de aşteptat, suspendarea preşedintelui a fost votată în Parlament. 256 de senatori şi deputaţi au votat pentru.

Se pare că echipa de campanie a lui Traian Băsescu îşi va construi strategia de comunicare în jurul acestui număr, ca şi acum cinci ani, când mesajul a fost “322 îşi bat joc de noi”. “256 rimează cu Năstase“, “Cei 256 îl vor liber pe Năstase” sau “256, alături de Năstase” (variantă mai subtilă, pentru că nu e clar dacă alăturarea e în libertate sau în detenţie) ar putea fi sloganurile utilizate de Băsescu.

Crin Antonescu, preşedintele interimar, va fi pus într-o situaţie ingrată. Dacă semnează graţierea până la referendumul din 29 iulie, ajută campania pro-Băsescu, legitimându-i mesajul. Cum miza partizană e prea mare pentru a risca, probabil că va aştepta demiterea şefului statului, înainte de a le reda stăpânul găinilor din Cornu.

1
+2 Vote -1 Vote +1coolnewz/Ratatouille
4 Iulie 2012 @ 14:39

ai uitat ghilimelele la “doctorat”

2
+3 Vote -1 Vote +1Acru
4 Iulie 2012 @ 14:46

Ghilimele? Care ghilimele? Sunt la final, în bibliografie.

Tu ce părere ai?