«

»

O lume de propagandişti băsişti

3 Iulie 2012

  • Referindu-se la activitatea Guvernului condus de Victor Ponta şi a majorităţii parlamentare USL, un “băsist” insignifiant spune:

Sunt profund preocupat de orice încercare de ameninţare a independenţei instituţiilor democratice din România. Manipularea sau ameninţările la adresa instituţiilor româneşti, în special a instanţelor judecătoreşti, nu vor reprezenta un motiv de îngrijorare doar pentru guvernul american, ci şi pentru modul în care România este percepută pe pieţele financiare.

“Băsistul” în cauză se numeşte Mark Gitenstein şi nu e decât ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti. Declaraţia a fost publicată pe site-ul oficial al ambasadei americane.

  • Tot azi, 3 iulie, comisarul european pentru Justiţie, Viviane Reding, alt propagandist “băsist” scrie fix aşa:

Da, doamna Reding se referă la ceea ce Victor Ponta numeşte “cei cinci judecători fideli lui Băsescu, care transpun deciziile convenabile Preşedintelui”, Curtea Constituţională a României (CCR).

  • Prestigiosul săptămânal britanic The Economist titrează: “My name is Paste. Copy Paste“, referindu-se la prodigioasa activitate ştiinţifică a premierului Ponta.

Paradoxal, în lumea Occidentală, standardele morale şi ţinuta intelectuală contează chiar dacă CNATDCU, comisia care a constatat plagiatul, a fost desfiinţată prin ordin ministerial chiar în ziua verdictului.

Jos Băsescu! Ponta ne dă bani

idei bune dezbatere argumenteÎn plan intern, guvernarea Uniunii Social Liberale al cărei bilanţ la mai puţin de două luni de la învestire e înfiorător (vezi bilanţul cabinetului Ponta aici), beneficiază de un puternic sprijin popular. Pentru că a mărit pensiile şi salariile bugetarilor prin inflaţie şi devalorizarea leului.

Cum România produce mult mai puţin decât cheltuieşte, are nevoie de împrumuturi pentru a supravieţui economic. Dacă “băsiştii” americani şi europeni vor scumpi costurile de finanţare ale statului sau îşi vor retrage o parte din investiţii, un curs valutar de 5 lei pentru un Euro şi o inflaţie ca în vremurile guvernării Năstase ar putea fi scenariul optimist.

Dar, ca şi la mineradele din anii ’90, poporul e fericit. Vasile Blaga a fost mazilit, iar Crin Antonescu e al doilea om în stat, preşedintele Senatului. Zilele “tiranului Băsescu” sunt numărate. Apoi, pe Dâmboviţa va curge lapte şi miere.

1
Vote -1 Vote +1Oliver
4 Iulie 2012 @ 11:39

The Economist titrează e cam mult spus.

Un comentariu la articolul de pe economist.com:

“Dear readers,
Please do not inflate yourselves over this post. This is an Economist blog but nevertheless a blog: the postings are oppiniated view and do not qualify as news or journalism work. Most Romanian sites put links and say somethings like “The Economist published…” but you need to know that this is not a part of the actual magazine, online or paper print.”

2
+1 Vote -1 Vote +1Acru
4 Iulie 2012 @ 12:06

Domeniul economist.com, care găzduieşte articolul, nu e o platforma de tip wordpress sau blogspot in care orice gimbirică poate să-şi facă blog. E parte a portalului administrat de publicaţie, iar textele apărute respectă politica editorială întocmai.

Puteam cita la fel de bine Deutsche Welle sau Reuters, France Presse, Associated Press, RFE etc. Bonus, toată presa americană. Care preia întocmai declaraţia ambastadorului Gitenstein. Avem de unde alege, media internaţională musteşte de “băsişti”.

3
+1 Vote -1 Vote +1ionut
9 August 2012 @ 13:42

Da, dar vocea rusiei spune ca basescu e portocaliu si ca romanii s-au saturat de el – poate tocmai d-aia. :)

Tu ce părere ai?