«

»

Jos poporul!

24 Ianuarie 2012

Schimbarea clasei politice în totalitate e una dintre cele mai amuzante, radicale şi utopice revendicări din ultimele zile. Să plece toţi politicienii şi să nu vină nimeni în loc, să conducă poporul. Sau să vină, citez, „alţii mai buni”. Mai competenţi, mai drepţi, mai tandri, mai deschişi, mai frumoşi, mai inteligenţi, mai curaţi decât „ăştia care ne-au furat”.

Dar cine sunt „ăştia”? Cine e actuala clasă politică hulită de protestatari, criticată de ziarişti şi unanim percepută ca fiind un amestec de avariţie cu incompetenţă? De unde au apărut politicienii?

IMGB, face ordine. Iliescu apare, soarele răsare

iliescu ion afiş electoral

Al nostru, dintre noi

Ţineţi minte cohortele de oameni ai muncii care manifestau în anii ’90, aplaudaţi frenetic, de pe trotuare şi din  balcoane, de băbuţe isterizate? Oamenii voiau să „nu ne vindem ţara” şi îl iubeau pe Ion Iliescu pentru că era „al nostru, dintre noi”, spre deosebire de  Ion Raţiu şi Radu Câmpeanu care n-au mâncat salam cu soia. Poporul spunea că la sediul PNŢ-CD sunt arme şi droguri, în vreme ce liberalii tipăresc şi pun în circulaţie bani falşi. Ion Iliescu, sărac şi cinstit, cu un zâmbet atât de frumos, era soluţia împotriva „bandelor legionare”. În 1990, Iliescu  a fost ales cu 85% din voturile exprimate, iar în 1992 a primit 61,5% din sufragii.

Contractul cu România, votăm cheia

Patru ani mai târziu, Iliescu începea să devină „trista moştenire a trecutului comunist”, zâmbetul lui era mai mult un rânjet, iar poporul vota entuziasmat „schimbarea”. Emil Constantinescu, intelectualul rezervat şi elegant, semna contractul cu România devenind „primul preşedinte anti-comunist” capabil să lupte cu corupţia. Bonus, în 200 de zile, cum scria în contract, viaţa românilor urma să devină mirobolantă.

Cum era lesne de dedus, viaţa cotidiană a cam rămas la fel, în schimb distinsul profesor s-a metamorfozat în „ţapul Milică” care atunci când nu vorbea ca un „castrat”, era amantul Ronei Hartner.

Jos mafia, sus patria. Sau tot Iliescu e mai bun?

De teamă să nu cumva „să fim iarăşi ce-am fost şi mai rău decât atât”, cei mai anti-comunişti români s-au înghesuit la urne acum 12 ani ca să pună ştampila apăsat pe…Ion Iliescu. Alternativa era Corneliu Vadim Tudor, propulsat în finală de extratereştri forţe supranaturale…poporul român.

Aşa DA preşedinte

În 2004 românii alegeau democratic în fruntea lor pe Traian Băsescu, un preşedinte după chipul şi asemănarea lor. Căpitanul de vas îşi zdrobea prin carismă contracandidatul, pe Adrian Năstase, coruptul cu 4 case şi sexualitate controversată. Băsescu e bărbat adevărat, călit în lupta cu marea, râde zgomotos şi mai ales, ştie dom’le să petreacă! În plus, le zice pe bune! Mai bea din când în când un păhărel, dar aşa face tot românul.

Câţi dintre revoltaţii de azi îl admirau pe Preşedinte când acesta dădea cu basca de ţărână dansând ţigăneşte? Câţi n-au râs la glumele lui pe care azi le percep ca fiind grobiene? Câţi nu şi-au pus pe telefoanele mobile celebrul hăhăit prezidenţial? Şi mai ales, cine l-a aplaudat pe Băsescu când acesta promulgat legea care mărea peste noapte cu 50% salariile profesorilor? Nu era clar că o asemenea reglementare populistă e utopică?

Pentru că românii au trăit bine 5 ani, în 2009 l-au mai votat odată pe Traian Băsescu. De data asta pentru ca să lupte cu mogulii, făcându-i în ciudă prostănacului Geoană. Tiranul chior de azi, cu pitic cu tot, lupta pentru noi!

Vreţi alţi politicieni? Schimbaţi poporul!

tribunul vadim tudor corneliu oana zăvoranuÎn rândurile de mai sus, ne-am referit doar la preşedinţii pe care poporul român şi i-a ales suveran. Dacă ar fi să vorbim despre parlamentari, e de spus un singur lucru: actualul parlament e ales uninominal. Deputaţii şi senatorii au fost votaţi individual, nu pe liste. Iată rezultatul!

Gigi Becali e penibil? Poporul român l-a trimis, democratic, în Parlamentul European. Elena Băsescu e piţipoancă? N-a fost aleasă pe liste de partid, ci candidat independent! 200 de mii de români au votat EBA. Câţi protestatari sunt acum în stradă, în total?

Când auzim de Dan Diaconescu râdem şi întrebăm unde sunt Tolea Cimac şi Elodia Ghinescu? O să ne stea râsul în gât pentru că în curând poporul român va vorbi din nou, la urne. Iar Diaconescu OTV va ajunge oficial al statului. Poate nu chiar preşedinte, dar şef de partid parlamentar, cu siguranţă! Dacă Irina Loghin a fost senator, o fi OTV-istul mai prejos?

Absolut toţi membrii actualei clase politice au fost legitimaţi de votul popular, propulsaţi în funcţii de conducere chiar de către români! Ei n-au ajuns la cârma statului altfel decât aleşi de popor. Politicienii noştri nu sunt căzuţi din cer, n-au moştenit funcţiile, nu sunt numiţi de grupuri oculte. Vreţi altă clasă politică, mai bună? Schimbaţi întâi poporul!

Sursa foto 2:Rompres

1
+2 Vote -1 Vote +1gica
24 Ianuarie 2012 @ 23:27

ceea ce vedem ca se intampla de 12 zile este cea mai buna dovada ca teoria selectiei elitelor e doar o teorie. ai perfecta dreptate….vreti elite adevarate, schimbati-va poporul!

2
+4 Vote -1 Vote +1Traian
25 Ianuarie 2012 @ 18:12

Pariu ca daca azi isi da demisia Basescu, peste 2-3 ani o sa-l roage POPORUL sa se intoarca? Asa au facut si cu Ilici. Ar fi facut si cu Ceausescu, dar nu l-au mai gasit in viata :)

3
+1 Vote -1 Vote +1stiuca
26 Ianuarie 2012 @ 1:29

Eu as pune altfel intrebarea. “Vreti o Romanie prospera? Schimbati poporul!”.Ma intreb insa cu cine?

4
+2 Vote -1 Vote +1Acru
26 Ianuarie 2012 @ 9:48

@stiuca: cu un alt popor, nu?
Teoretic, o clasă politică funcţională gestionează pârghiile statului în vederea obţinerii unor condiţii optime de trai (măcar decente, dacă nu prospere).

Există şi varianta unei clase conducătoare care să nu fie desemnată de popor. Însă atunci încetează democraţia. Asta nu vrem.

5
+2 Vote -1 Vote +1stiuca
27 Ianuarie 2012 @ 13:49

Eu nu ma referam la un alt popor, strain, ci la un popor roman civilizat.
Exact “democratia romaneasca” este cuiul lui Pepelea. Noi avem numai drepturi, iar obligatiile apartin nesmecherilor sau celor mai putin “isteti”.

6
+2 Vote -1 Vote +1Acru
27 Ianuarie 2012 @ 13:56

Un alt pas important spre civilizare ar fi şi asumarea consecinţelor propriilor alegeri. Regreţi ce ai votat? Gândeşte mai bine data viitoare, dar până atunci asumă-ţi consecinţele erorii. E o formă de respect pentru regulile jocului (politic, social, economic).

7
+3 Vote -1 Vote +1MARIUS
18 Martie 2012 @ 12:03

Domnule “acru” nu pot sa spun decat ca ai dreptate. Se poate face schimbarea clasei politice dupa ce poporul nostru se va schimba. Cum…? Aceasta este intrebarea la care trebuie sa raspundem. Eu cred ca prin educatie. Va necesita timp, bani si multe alte conditii.

8
+1 Vote -1 Vote +1ionut
9 August 2012 @ 18:49

E mai usor sa schimbi poporul in bine schimband intai clasa politica in bine. Schimbarea poporului in bine presupune aparitia si disparitia unor generatii. Clasa politica o putem asana decisiv revenind la monarhie.

9
+4 Vote -1 Vote +1Acru
9 August 2012 @ 21:32

@ionut(8) şi decizia revenirii la monarhie cine ar trebui s-o ia? nu tot … poporul?

10
+1 Vote -1 Vote +1dama-de-pica
14 Septembrie 2012 @ 23:50

“Absolut toţi membrii actualei clase politice au fost legitimaţi de votul popular”. Fiindca tot urmeaza niste alegeri “delicate” in decembrie (fiindca din ianuarie, cand a fost scris articolul, pana acum, au mai cazut niste masti, niste aripi, niste idoli, acolo), n-ati vrea sa nu-i mai legitimizam?
Ma gandesc ca un raspuns excelent al poporului nostru atat de insolit (cu morti vii si PR-isti capsunari) ar fi 80% prezenta la vot si 70% voturi anulate voluntar de participanti. Ar mai vorbi vreun partid politic de legitimitate? Poate ca in conducere n-ar schimba multe, dar ne-am mai drege nitel demnitatea de romani.

11
Vote -1 Vote +1Ionut Stoica
7 Noiembrie 2012 @ 16:18

@Acru. Monarhia la noi a fost instaurata de catre un grup de politicieni patrioti ce au avut sclipirea necesara sa faca acest pas. Pe vremea lor si chiar dupa, au fost numiti “monstruoasa coalitie” . Poate ca acum e nevoie de infiltrarea in clasa politica a unor politicieni patrioti, dornici de o miscare similara.

12
+2 Vote -1 Vote +1Acru
7 Noiembrie 2012 @ 16:37

@Ionut Stoica(11), asta e cu totul altceva. Articolul se referea la efectele aplicării democraţiei în România. Prin vot universal, românii au produs actuala clasă politică. Politicienii sunt imaginea majorităţii românilor în oglindă.

13
-1 Vote -1 Vote +1lolo
20 Decembrie 2013 @ 20:52

ce parere am?? ei una foarte proasta si despre popor dar si despre asa zisii lui conducatori .
schimbarea clasei politice este posibila si este si benefica din mai multe puncte de vedere dar asta numai poporu poate sa o faca dar se pare ca nu este destul de potent si ramine ca tot facker-ul de la prova sa isi fucka treaba in continuare

Tu ce părere ai?