«

»

Cum te faci de rahat benevol

18 Septembrie 2012

idei bune dezbatere argumentePentru 2000 de Euro, Denisa Mărunţoiu, căsătorită Dumitru, va realiza noul site al Preşedinţiei. “Pe persoană fizică”. Autorizată, ce-i drept. Unii spun că-i periculos şi neprofesionist ca un designer web independent să conceapă, probabil stând pe canapea acasă, un site important precum www.presidency.ro. Alţii observă că procedura atribuirii contractului a fost încredinţarea directă. Cunoscătorii culiselor presei îşi amintesc că Denisa Dumitru, fostă Mărunţoiu, e oareşce rudă cu redactorul-şef al României Libere, Dan Cristian Turturică, un notoriu băsist prieten mediatic al Preşedintelui Băsescu.

Nouă ne-a atras atenţia cu totul altceva. Într-o zi norocoasă, Denisa Dumitru, fosta şefă a departamentului online de la RL, îşi trăieşte binemeritatele 15 minute de glorie. Apare pe prima pagină a publicaţiilor, stârneşte curiozitatea tuturor.  Românii vor să ştie cine e specialista care va scrie cele mai bine păzite linii de cod, publicul se întreabă pe mâna cui a încăput site-ul care prezintă activitatea şefului republicii. Poveşti cu spioni, atacuri cibernetice şi viruşi inteligenţi alimentează imaginaţia conspiraţioniştilor. Şi apare poza Denisei Dumitru. Doamnelor şi domnilor, ea e Denisa Mărunţoiu Dumitru.

Limita expunerii

Nu râdeţi (prea zgomotos), că-i trist. Nu ştii niciodată când Dumnezeu, talentul, perseverenţa ori pilele îţi vor da şansa de face ceva serios sau important. E păcat să ţi-o alterezi anticipat publicând pe Internet -de bună voie! – nişte fotografii penibile care nici n-ar fi trebuit să existe.

Ce vezi doar tu e o taină. Ce împărtăşeşti altui om poate fi un secret. De la doi privitori în sus se numeşte informaţie publică şi e sigur că te va urmări tocmai atunci când ţi-ai dori cel mai mult să nu fi existat.

1
+1 Vote -1 Vote +1dojo
19 Septembrie 2012 @ 20:03

Bun, sincer vorbind consider ca nu e chiar o mare problema din doua motive: 1. pretul este teoretic OK pentru Romania (mai bine 2000 de coco pe un site decat 30 de mii cat a costat in Timis cel pentru Consiliul judetean, care era doar o instalare de Joomla cu un template gratis, sau decat logo-ul turistic pe care-l descarca orice om cu 11 dolari de pe stockphotos) si 2. nu spune nimeni ca un freelancer nu e in stare sa lucreze ceva OK. Si eu lucrez de pe canapea, de la birou sau de unde se poate si fac treaba, zic eu si clientii, OK. Sa nu spun ca administrez un network destul de mare al unui client, care si-ar permite sa plateasca orice agentie americana, dar prefera sa dea niste bani unui freelancer, de-l costa mai putin.

In alta ordine de idei, modul de atribuire al unor asemenea lucrari in romania este de rasul curcilor. motiv pentru care, chiar daca aveam sanse de a lua ceva joburi ‘cu statul’, am preferat sa stau departe. E prea multa mizerie pentru un om care incearca sa-si construiasca o afacere in mod cinstit.

Pana la urma rezultatul conteaza. Situl de acum este ingrozitor, poate gagica e in stare sa faca un update de doame ajuta. Sa speram :)

2
+1 Vote -1 Vote +1Acru
19 Septembrie 2012 @ 20:32

poate gagica e in stare sa faca un update de doamne ajuta.

Ar trebui să-l facă perfect, nu doar de “doamne ajută”. Pentru că la cea mai mică eroare (fie ea şi închipuită), o să-i vedem poza pe video wall-ul Antenei3, sub comentariul “aşa arată specialiştii IT ai regimului portocaliu, plătiţi din banii dvs.”.

Vi-l imaginaţi pe Mircea Badea comentând ştirea, cu poza Denisei pe ecran? :idea:

3
+2 Vote -1 Vote +1dojo
20 Septembrie 2012 @ 17:47

Bun, si lachetele ala s-a transformat probabil si in specialist pe web development, ma gandesc, deci are caderea sa comenteze munca unui om pe specialitatea asta :D

Daca face treaba buna, io-s multumita. Decat sa se bage milioane de euro pe nus’ ce rahat, 2000 e chiar un pret corect, zic io ;)

Tu ce părere ai?