«

»

Generale, n-ai o fumigenă şi pentru curs?

6 Iulie 2012

gânduri inspirateWesley Clark, generalul american (în rezervă) supranumit Măcelarul de la Belgrad sau Măcelarul din Kosovo e proaspătul consilier strategic al premierului Victor Ponta. Clark a condus trupele NATO în războiul din Kosovo, contra Iugoslaviei, fiind la un pas să declanşeze cel de-al Treilea Război Mondial,  atunci când a gestionat agresiv criza aeroportului din Priştina. Doar refuzul unor subalterni de a executa ordinele generalului Wesley Clark a ferit omenirea de o confruntare militară între NATO şi Rusia, pornită lângă frontierele româneşti. După acel episod, ofiţerul a fost trecut pe linie moartă.

Aşadar, Ponta şi Clark sunt compatibili. Ambii cred şi aplică strategii belicoase, indiferent de numărul victimelor colaterale sau dimensiunea daunelor.

Kosovo şi cursul valutar

Problema e alta. Generalul american Clark a fost comandantul forţelor militare care au facilitat destrămarea Iugoslaviei şi separarea Kosovo. România, ca stat, nu recunoaşte independenţa Kosovo. Ce nu se leagă în acest peisaj? Consilierul prim-ministrului român e tipul care a luptat pentru autonomia Republicii Kosovo, dar România nu admite existenţa statului etnicilor albanezi.

Altfel, ar fi bine ca generalul consilier să trimită urgent o escadrilă care să apere leul în lupta cu Euro. Moneda românească stabileşte în fiecare zi câte un nou record negativ, azi depăşind, pentru prima oară în istorie, nivelul de 4,5. Şi e doar o etapă intermediară. Bursa continuă să scadă, dobânzile la care se împrumută statul cresc, iar investitorii străini îşi cam iau tălpăşiţa.

“The problem with socialism is that eventually you run out of other people’s money [to spend].” – Margaret Thatcher

Iată şi un grafic pe tema asta.

1
+3 Vote -1 Vote +1coolnewz/Ratatouille
7 Iulie 2012 @ 0:24

interesanta observatie! (asta cu Kosovo)

2
Vote -1 Vote +1Anca
24 Noiembrie 2019 @ 13:37

+1 merci ,interesant

Tu ce părere ai?