«

»

Mulţumim, Ionuţ!

3 Noiembrie 2012

bursa de idei bunePopularii convinşi că suntem “vânduţi de plătiţi” şi că “mâncăm de la partide” (textul integral al certitudinilor e în comentariile de aici) n-au trecut pe la bursa sponsorilor. În ciuda alegaţiilor conspiraţioniste, nici vreun partid mai serios nu s-a arătat. E drept că o distinsă doamnă ne-a oferit cam de vreo cinci ori mai mult decât preţul pieţei pentru a publica într-o anume gazetă virtuală, dar am intuit capcana înainte de a auzi prima întrebare indiscretă. Respectiva era interfaţa unei personalităţi locale care vrea să ne transmită şi personal că viaţa e complexă şi are multe aspecte. Din cauza unui material apărut pe acest site, nu din alte raţiuni.

donaţie finanţare ACRU.ro

Boierie

În schimb, după un an şi o lună după lansare, avem un prim cititor care a înţeles că textele nu se scriu singure în fiecare zi şi nici spaţiul pe server nu creşte într-o grădină a gratuităţilor. Îl cheamă Ionuţ şi pentru că nu i-am cerut acordul, ne limităm la a-i menţiona prenumele. Nici suma pe care a considerat că o merită munca din spatele ACRU.ro nu e relevantă în context. Esenţial e gestul, iar acest text e mulţumirea echipei editoriale acre pentru frumoasa surpriză.

De ce surpriză?

Adevărul e că motivul pentru care am creat pagina CAŞ e avalanşa de mesaje (unele private, nu tocmai reverenţioase) de tip “sunteţi îndopaţi cu bani de la X sau Y”. Cunoscând natura umană, am intuit că acest tip de acuză va deveni constantă. Ca urmare, am inventat un sistem semi-automat de argumentare. Zici că am luat un morcov portocaliu ca să scriem despre beneficiile rădăcinoaselor? Nicio problemă, scoate o gutuie galbenă şi vezi dacă aşa funcţionăm. Dacă nu dai gutuia, înseamnă că nu-ţi poţi susţine afirmaţia cu probe. Dacă ţi se pare că nu merită să investeşti gutuia, de ce crezi că altcineva ne-ar fi oferit un morcov pentru acelaşi conţinut?

Cămara cu gutui a rămas pustie. Am primit însă de la un om bun primul motiv viabil de a continua acest proiect. Mulţumim, Ionuţ!

Tu ce părere ai?