«

»

Trompeta care scuipă foc

28 Martie 2012

Odată ajuns la căldură într-un studio, reporterul frenetic se transformă în prezentatorul incisiv, un mamifer care naşte scandaluri vii şi le hrăneşte cu dezvăluiri senzaţionale.

Obişnuit încă de pe vremea când „făcea teren”, să alerge mult şi să gândească puţin, el nu-şi pierde niciodată vremea cu documentări de fond, verificarea informaţiilor din surse independente şi alte practici ziaristice cronofage. Prinde din zbor o ştire cu iz de corupţie şi se repede să tragă la răspundere presupuşii vinovaţi, în văzul poporului iubitor de poveşti despre ciocoi asupritori.

Focul pe ei

ziarist prezentator tv isteric portavoce

De ce nu răspundeţi?!

Pentru că, în viziunea lui, informarea publicului vine chiar înaintea propriei informări, prezentatorul incisiv nu mai întârzie cu detaliile afacerii, ci „intră pe telefon” cu câte un politician, funcţionar sau om de afaceri şi începe să zbiere la el. Încă traumatizat de amintirea vremurilor în care nimeni nu-i auzea întrebările, fostul reporter urlă isteric din debutul conversaţiei. „Victima” abia dacă mai apucă să-i atragă atenţia că nici numele, nici funcţia cu care a fost prezentat nu sunt tocmai corecte. Deloc tulburat de propriile scăpări, jurnalistul devine mai înverşunat, mitraliind la grămadă cifre fără nici o legătură între ele, citate scoase din context şi clişee populiste.

Deşi i se cer cu insistenţă răspunsuri desluşite, acuzatul nu reuşeşte să bâiguie mai mult de două cuvinte că este întrerupt de un nou atac virulent.

Luând incontinenţa verbală drept argumentaţie şi obsesia drept perseverenţă, prezentatorul incisiv crede sincer în principiul „cine ţipă mai tare, ăla are dreptate”. El continuă să-şi preseze interlocutorul până când acesta, excedat, cedează şi închide telefonul.

Victorie! Scăldându-se în satisfacţia datoriei îndeplinite, ziaristul nostru de televiziune concluzionează că „inculpatul” s-a eschivat, nedorind să poarte un dialog cu presa şi refuzând să facă anumite clarificări cu privire la acuzaţiile ce i se aduc. În concluzie, e nesimţit, dobitoc şi vinovat. Publicitate…

1
Vote -1 Vote +1coolnewz/Ratatouille
28 Martie 2012 @ 23:12

ti-am spus eu ca e vorba de Gadea?? :) )

2
Vote -1 Vote +1Acru
28 Martie 2012 @ 23:23

Gâdea e o stare de spirit, nu-i doar ziarist. Gâdea e o vocaţie, un dar, un simbol. :lol: În plus, e şi director de post. :mrgreen:

Ne-am gândit să continuăm serialul cu lumea redactorului/editorului şef, dar nu vrem să plictisim cititorii. Povestea ar deveni prea “tehnică”.

3
Vote -1 Vote +1Radu Georgescu
29 Martie 2012 @ 20:43

eu nu cred ca e gadea, mie imi seamana mai mult a “domnisoarele rujate cu ochii cat cepele” ;)

Tu ce părere ai?