«

»

Găselniţa Zilei – 8 martie 2012

8 Martie 2012

Ieri, “Felia zilnică de acru” s-a referit la delaţiune. Astăzi, ziarul Adevărul ne ajută involuntar, oferindu-ne o demonstraţie de pâră ca la carte, cu toate ingredientele: pretextul nobil, disimularea, mimarea inocenţei şi răzbunarea.

Denunţul ipocrit

inteligent destept ideeAdevărul.ro scrie despre viaţa Florinei Vlădan, coafeza împuşcată de soţ. Subiectul e actual, face trafic, vinde tirajul, iese bănuţul.

Pentru a face rost de informaţii, reporterii ziarului au sunat-o pe Ştefania Stoica, avocata care o reprezenta pe Florina Vlădan în procesul de divorţ. Au înregistrat convorbirea, aşa, ca să fie. Dacă nu toarnă pe gratis, s-o aibă la mână.

Ce scrie Adevărul azi?

Masacrul de la coaforul Perla tinde să fie transformat într-o afacere pentru avocata Florinei Vlădan, soţia poliţistului asasin. Avocata Ştefania Stoica este cea care o reprezenta pe Florina în procesul de divorţ pe care îl intentase soţului, Gheorghe Vlădan. Solicitată pentru a vorbi despre acest divorţ, avocata s-a gândit că, pe lângă onorariul din acest dosar, ar putea să facă o afacere. A cerut bani pentru a dezvălui detalii din viaţa clientei sale. Pentru 1.000 de lei, avocata este dispusă să divulge secretul profesional dintre ea şi clienta sa dintr-un dosar de divorţ, care are caracter nepublic. (de aici)

Păi dacă ştiaţi că avocata n-are voie să vă dea informaţii despre coafeză, de ce aţi mai sunat-o? Aţi “solicitat-o” doar ca să o daţi în gât?

De ce e imoral faptul că avocata cere (legal) 1000 de lei pentru nişte informaţii care ar produce bani pentru Adevărul Holding odată publicate? Trebuia să ciripească gratis din simpatie pentru presă? Dacă ar fi făcut-o, oare materialul incriminator ar mai fi apărut?

Pretextul nobil al delaţiunii e apărarea confidenţialităţii relaţiei dintre avocat şi client. În realitate, lucrurile sunt mult mai umane: “nu mă ajuţi gratis să fac nişte bani, te fac de râs în ziar. Pentru că pot”.

1
Vote -1 Vote +1coolnewz/Ratatouille
9 Martie 2012 @ 13:22

pe de alta parte inregistrarea aia o fi legala?

2
Vote -1 Vote +1Acru
9 Martie 2012 @ 15:42

Dacă au avertizat-o pe avocată, la începutul convorbirii, că urmează să fie înregistrată, da, e legală.
Înclin să cred că ziariştii de la Adevărul nu sunt chiar atât de imbecili încât să publice o înregistrare ilegală tocmai cu o…avocată.

3
Vote -1 Vote +1Probiu
9 Martie 2012 @ 16:45

Revin la o discutie mai veche, “vindem ce vreti voi sa cumparati”…

Tu ce părere ai?