«

»

Aglomeraţie în Piaţa Universităţii

13 Ianuarie 2013

bursa de idei buneCâteva sute de sociabili s-au strâns în Piaţa Universităţii pentru a comemora vocal o săptămână de frigidere pustii după sărbători. (sursa)

Printre consumatorii de ceai la mitinguri în aer liber sunt ceva suspecţi de autism, care n-au aflat că USL e la putere de nouă luni de zile şi reiau obsedantul refren “Jos Băsescu”. Probabil îl vor jos de pe snowmobil, chestiune care, în opinia lor, va desfunda conducta cu lapte de la PSD şi miere de la PNL.

Sunt prezenţi şi protestatarii profesionişti, revoluţionarii retribuiţi de la buget, adică plătiţi de tine, cititorule. Nu lipsesc galeriile echipelor de fotbal. Probabil că suporterii s-au strâns pentru a-şi primi porţia gratuită de iPhone 5 de la jandarmii politicoşi. Au citit aici despre noul tip de militar pe care ministrul King Kong Stroe vrea să-l impună şi nu vor să piardă promoţia.

Nici ecologiştii n-au ratat ocazia de a face poze cu steagul pentru peretele de Facebook, căci profilul de ONG-ist activ cu fotografii se întreţine. Prinţesa dubelor Brianna Caradja conduce grupul verzilor.

În România nu există opoziţie

Întrucât nici televiziunea deputatului PSD Sebastian Ghiţă (România TV), nici trustul Partidului Conservator (Intact) nu par a fi printre organizatorii “protestelor spontane”, mişcarea va muri odată cu scăderea temperaturilor. PD-L nu ştie şi nu vrea să acţioneze ca o forţă politică de opoziţie, iar simpatizanţii partidului OTV nu ies din case după lăsarea întunericului.

Cum fără opoziţie, nu există mişcări de stradă semnificative, despre aglomeraţia din 13 ianuarie 2013 se va mai povesti cel mult câteva zile.

1
Vote -1 Vote +1coolnewz/Ratatouille
16 Ianuarie 2013 @ 9:38

serios? chiar s-au adunat niste guralivi acolo? nu aflasem …

2
Vote -1 Vote +1Acru
16 Ianuarie 2013 @ 12:05

Ratatouille, da. Chiar au fost. Faptul că nici n-ai auzit despre asta demonstrează ce eficient funcţionează spirala tăcerii. Aşa arată o mişcare de stradă realmente naturală:

Fără alimentarea mediatică, protestul moare în câteva ore. Cine afirmă că protestele din ianuarie 2012 ar fi fost spontane şi nepartizane, ar putea încerca o comparaţie între emisiunile de atunci şi cele de acum.

Tu ce părere ai?