«

»

Găselniţa Zilei – 12 martie 2012

12 Martie 2012

Perfect pentru familia Băsescu” e titlul articolului apărut pe ACRU.ro acum mai bine de o lună calendaristică, pe 8 februarie.

Executivul premierului Mihai Răzvan Ungureanu va utiliza probabil robinetul pomenilor electorale. Poporul va înţelege că Preşedintele ascultă vocea străzii: l-a repus pe Raed Arafat în funcţie, apoi schimbat guvernul cu “unii care mai şi dau”.

Scriam aici.

bursa ideilor buneExact asta se întâmplă azi, când coaliţia PD-L, UDMR, UNPR confirmă că uşa pomenilor electorale e larg deschisă, anunţând oficial creşterea salariilor tuturor bugetarilor de la 1 iunie, cu un procent prea mic pentru a stimula semnificativ consumul intern, dar suficient pentru a alimenta inflaţia.

În condiţiile în care cota TVA rămâne la nivelul stabilit în 2010 (când pachetul de măsuri anti-criză a fost adoptat) decizia de a mări salariile în sectorul bugetar e sinucigaşă din punct de vedere economic.

Paradoxal însă, la nivel politic, măsura e excelentă pentru PDL şi coaliţie. Pentru că există două variante:

1Coaliţia îşi creşte scorul electoral şi rămâne la putere după alegerile din 2012. Deci, pomana îşi face efectul psihologic scontat.

2PD-L şi UNPR pierd totuşi alegerile. Câştigătorii vor prelua însă o economie sufocată de inflaţie, probabil într-o recesiune tehnică. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a intuit acest scenariu, declarând ieri, realist: Dacă se majorează salariile, în 2013, Puterea, oricare ar fi ea, va fi nevoită să le scadă din nou. Sursa

Iată cum o decizie catastrofală în plan economic e perfectă în bătălia politică. E o chifteluţă fierbinte, apetisantă, dată prin arsenic. Populismul dăunează grav economiei, dar te fortifică politic.

1
Vote -1 Vote +1coolnewz/Ratatouille
12 Martie 2012 @ 16:47

nu cred ca isi va face efectul electoral, ci numai acela econommic. negativ!

2
Vote -1 Vote +1Acru
12 Martie 2012 @ 17:52

Logic, aşa ar fi. Dar votul îl va da populaţia. Or de asta ar trebui să ne temem. Iată de ce

3
Vote -1 Vote +1Probiu
13 Martie 2012 @ 14:18

@coolnewz/Ratatouille: Nu crezi ca-si va face efectul electoral? Poate nu realizezi ce pot face 2 kg de zahar si 1l de ulei, dar niste salarii marite! O sa avem o surpriza neplacuta

Tu ce părere ai?