«

»

Rezultatul moţiunii “care a fost”

27 Aprilie 2012

Rezultatul moţiunii de cenzură este neaşteptat. Acţiunea iniţiată de PNL, PSD şi PC menită să demită guvernul PDL-UNPR-UDMR condus de Mihai Răzvan Ungureanu a trecut la votul desfăşurat astăzi, 27 aprilie, în Parlament. Mai corect, moţiunea a fost votată de suficienţi senatori şi deputaţi. S-au înregistrat 235 voturi pentru, necesarul pentru ca Executivul să fie demis fiind de 231.

Dramatismul de vacanţă a fost susţinut de lacrimile mamei lui Plăcinţel, Sorina Plăcintă, senator PD-L. După scurtul moment teatral, patroana Sorste Focşani s-a retras pentru reculegere şi n-a mai ajuns la vot. Probabil era coadă la chioşcul cu şerveţele.

gânduri inspirateNe-am mai delectat cu obişnuitele trădări, jigniri şi promisiuni cu iz de ameninţare. Urnele cu bile s-au plimbat de vreo două ori până să înceapă numărătoarea. Mihai Răzvan Ungureanu, un premier mult prea urban pentru nivelul clasei politice, a avut şi cel mai scurt mandat în fruntea Executivului (doar 78 de zile). Cu un discurs elitist, elegant şi articulat, Ungureanu s-a autoizolat în peisajul politic românesc. În mod ironic, echipa intelectualului MRU a fost destituită printr-o moţiune redactată agramat.

Urmează reluarea circului din urmă cu trei luni. Partidele politice au fost convocate pentru consultări cu Preşedintele Traian Băsescu în această seară. Reamintim că în toamna acestui an, conform calendarului, vor avea loc alegeri legislative. Dacă premierul desemnat, Victor Ponta, va reuşi să obţină învestitura Parlamentului, guvernul format îşi va încheia mandatul înainte ca miniştrii să aibă timp să-şi înscripţioneze numele pe uşile birourilor.

1
Vote -1 Vote +1Oliver
27 Aprilie 2012 @ 16:04

Exact de ce are nevoie Romania in aceasta perioada…
Pacat, imi placea Ungureanu…poate era mult prea inteligent(a se citi incomod) pentru unii.

2
+1 Vote -1 Vote +1Acru
27 Aprilie 2012 @ 16:16

Nu ştim cât de incomod era, dar cu siguranţă Mihai Răzvan Ungureanu pare rupt din alt film. Ieri, când se făceau şi desfăceau alianţe pentru votul moţiunii, MRU discuta la Varşovia cu premierul Chinei.
Păi ce, Wen Jiabao contează la Dâmboviţa acilişa sau Cătălin Voicu şi Sorina Plăcintă? Răspunsul l-a primit azi.

Tu ce părere ai?