«

»

Găselniţa Zilei – 18 aprilie 2012

18 Aprilie 2012

idei bune bursaTranselectrica cheltuieşte 7000 de euro pentru a studia rutele de migraţie ale păsărilor călătoare, Electrica îşi ia mochetă de aproape un milion de euro, Romgaz dă trei milioane RON pe servicii de fotocopiere, Hidreolectrica se încălzeşte cu lemne de foc în valoare de 36.000 de euro, iar RADET Bucureşti a implementat de mult dieta pe bază de lactate.

Toate aceste companii sunt controlate de statul român. Cum şi-au organizat bugetul de investiţii în primul trimestru, puteţi vedea aici, într-o analiză ZF.

Dacă un laptop (una bucată) costă 167.800 lei (39.595 de euro) la Electrica Distribuţie Muntenia Nord, filiala Prahova, cât de rentabilă poate fi activitatea economică a societăţii?

În aceste condiţii, preşedintele Băsescu, secondat de corul proletarilor indignaţi, critică OMV Petrom (SNP) pentru “excesul de profit”. Atât de imorali sunt austriecii încât obţin şi declară profituri record, plătind impozit pe profit record şi dividende statului român, acţionar minoritar. În loc să-şi schimbe mocheta, să bea lapte, să se uite după păsări, SNP are nesimţirea să afişeze profit. Nu-i normal să-i criticăm? Poate învaţă şi ei odată cum se cheltuiesc banii în România astfel încât profitul să fie minim sau să lipsească, spre satisfacţia tembelă a poporanului, care va vedea peste gard o capră sfrijită.

1
+2 Vote -1 Vote +1Probiu
18 Aprilie 2012 @ 20:15

Un laptop 40000?! Doamne!!!
Pai ce face ala de banii astia?

2
+2 Vote -1 Vote +1Acru
18 Aprilie 2012 @ 20:55

Masaj, mâncare, cumpărături. În plus, cântă, scrie, râde, dansează şi latră dacă trebuie. La banii ăştia, cu programul potrivit, laptop-ul respectiv ar trebui să ţi-o şi…scuzaţi, era să scriu o prostie.
Numai cei de la Electrica pot înţelege cum de costă un laptop 40.000 de euro (fără TVA)!

3
+2 Vote -1 Vote +1Froog
19 Aprilie 2012 @ 9:45

Nu sunt singurele companii de stat unde se cheltuie banii aiurea pentru beneficiul altora, sa nu uitam de crema de fund pentru SRI :) ), mai de graba trebuie sa gasim o companie de stat care nu face asa ceva, voi ati gasito pana acum, eu nu ….

4
+1 Vote -1 Vote +1Acru
19 Aprilie 2012 @ 20:14

@Froog, noi încă le mai căutăm. Ca să le dăm drept exemplu pozitiv atunci când sunt blamate companiile private care fac “profit nesimţit“. Până acum, am rămas cu căutarea.
P.S. SRI nu e companie comercială. Noi ştim despre nişte prezervative la SRI. Au cumpărat şi cremă?

Tu ce părere ai?