«

»

Vând pensionari

3 Noiembrie 2011

pensionari autobuz“Cine nu are bătrâni să îşi cumpere”. Ii găseşte la preţ de dumping oriunde există mai mult de cinci oameni organizaţi sub formă de coadă sau meleu. Nu e vorba despre bunicuţi, model Barbu Ştefănescu Delavrancea, care se plimbă prin Cişmigiu şi împart nepoţilor bomboane cu gust de portocală şi nici despre bunicuţe făcătoare de magiun dulce şi gogonele acre. Ăştia sunt scumpi şi din ce în ce mai greu de găsit. Însă la superofertă se pot achiziţiona pensionarii campioni la olimpiada autobuzelor şi tramvaielor, proba “100 de metri scaune” care, deşi suferă de diabet, obligatoriu zaharat, şi cardiopatie, obligatoriu ischemică, ar fi în stare să răstoarne trei bărbaţi cu braţe tari în cursa către locul de la geam de unde îşi vor face cruci cât Caraimanul ori de câte ori vor trece prin faţa unei turle de biserică.

Ofertă la preţ redus pentru acele persoane în etate care îţi bat în ţeavă dacă tuşeşti mai tare şi deranjezi liniştea austeră a blocului şi care îi întreabă zilnic pe copii în ce clasă sunt, nu pentru că ar suferi de demenţă senilă, ci pentru că niciodată nu au avut curiozitatea chiar să asculte răspunsul. Şi cu toate că uită mereu vârsta vecinilor de palier, nu uită niciodată că eşti principalul suspect în privinţa înfundării toboganului de gunoi şi în mod sigur mai găzduieşti cel puţin o persoană pe care nu ai declarat-o la întreţinere. Dacă locuieşti la casă, uncheşul şi mama mare de peste drum ştiu cu siguranţă la ce oră pleci cu maşina, cât ai dat pe ea şi mai ales cu cine ai venit acasă.

Pachetul include clişee

pensionari la coada

Rânduirea perfectă

Poţi să achiziţionezi, pe principiul „5 la un leu”, şi câteva seturi de moşulici din cei care se îmbulzesc pe scările transportului în comun ca să cumpere pâine şi să plătească facturi fix la 7 dimineaţa de teamă că mai târziu lumea nu se va mai învârti la fel. Dacă i-ai ratat în RATB, nu-i nimic, îi găseşti mai spre chindie în faţa blocului unde refac harta economică a lumii şi plescăie din limbă cu obidă la vederea tineretului “din ziua de azi”. Ei sunt autorii nemuritoarelor ziceri patetice de folosit în lift sau la ghenă: “ce mare ai crescut!”, “ce să facem…ei cresc noi îmbătrânim” şi “aha, eşti clasa a 8-a /a 12-a! Eşti în focuri cu examenele!”. Tot ei vor lăsa posterităţii şi ameninţătoarele: “aşa vă învaţă pe voi la şcoală?!”, “lasă că o să îmbătrâneşti şi tu” şi “pe vremea mea era mai mult respect”.

Tot ei sunt primii la vot, motiv pentru care politicienii le dedică întreaga atenţie în anii electorali, primii la moaşte, deci spaima jandarmilor, primii la huiduit în piaţă, şi totdeauna în primele rânduri la inaugurarea oricărui magazin, fie el şi de panouri solare.

Avertisment

Pensionarii se eliberează cu un vraf de reţete medicale. Dacă apar manifestări neplăcute de tipul „nu ţi-e ruşine, că sunt om bătrân”, amintiţi-vă regula numărul unu: pensionarul „are o vârstă” deci are dreptate! Dacă vi se pare totuşi că pensionarul dumneavoastră nu are dreptate se aplică regula numărul doi: pensionarul „a trăit atâţia ani” (acesta fiind şi meritul lui suprem) deci „are o vârstă”. Apoi vă întoarceţi la regula numărul 1!

1
+2 Vote -1 Vote +1RobyZ
4 Noiembrie 2011 @ 9:39

Si eu vreau sa “vand” cativa din astia, cred ca e inflatie!

Tu ce părere ai?