«

»

Unii fără alţii nu pot exista

16 Ianuarie 2012

complicitate vandalism BucureştiBucureştenii vor plăti cel puţin un sfert de milion de euro, în primă fază, pentru a acoperi pagubele produse de protestatarii anti-orice, dar mai ales anti-Băsescu. Estimarea aparţine ZF şi se referă doar la daunele materiale care cad în sarcina Municipalităţii, neluând în calcul prejudiciile cauzate comercianţilor privaţi şi cetăţenilor (maşini incendiate, danturi rărite etc.). Nici costurile echipajelor de jandarmi sau cele ale SMURD nu sunt incluse în suma menţionată.

Distrugerile de până acum se întind pe 6 kilometri şi includ de la semafoare până la bancomate, de la chioşcuri de cărţi la treptele Teatrului Naţional Bucureşti (TNB). E un pomelnic întreg aici.

Paravanul anarhiştilor

incendiu vandalism protest anti-Băsescu Teoria aproape unanim acceptată spune că protestatarii ar fi împărţiţi în două grupuri distincte: unul paşnic şi unul violent, ambele însă manifestând ilegal.

Mai zice povestea că distrugătorii se adună în Piaţa Universităţii în pofida voinţei participanţilor la miting care strigă “fără violenţă”, drept pentru care cele două grupuri n-au nicio legătură unul cu altul, responsabilitatea fiind separată.

Să zicem că această teorie e validă şi că membrii galeriilor echipelor de fotbal (cunoscuţi drept ultraşi) care se bat cu jandarmii n-au revendicări politice (strigă Jos Băsescu la mişto). Întrebările logice sunt:

  • De ce n-au existat acte de vandalism în Bucureşti cu o săptămână în urmă?

  • Dacă huliganii au un război personal cu forţele de ordine, cum de îl poartă doar acum?

  • De ce n-au ieşit anarhiştii la luptă deschisă în Piaţa Universităţii până mai ieri?

Poate pentru că n-au avut un pretext. Acum îl au şi vor continua să-l folosească atât timp cât el va exista. Iar asta transferă răspunderea pentru transformarea centrului capitalei în câmp de luptă către “nevinovaţii” protestatari ilegali, dar paşnici. Pentru că oferă deliberat paravanul pentru lupte de stradă.

Non-violenţa care ajută violenţa e complicitate.

Românii strigători de “fără violenţă” sunt complicii vandalilor. Ei facilitează barbaria refuzând cu obstinaţie să intre în legalitate, adică să ceară autorizaţie de protest de la Primărie. Dacă unii bucureşteni vor continua în mod conştient să ofere huliganilor cadrul de manifestare, vor fi la fel de vinovaţi precum anarhiştii care bat jandarmi, scot dinţii jurnaliştilor şi incendiază maşini. Pentru că unii fără alţii nu pot exista.

1
+1 Vote -1 Vote +1Ioana
16 Ianuarie 2012 @ 20:08

Sincer acum…e cam tarziu pentru autorizatia de protest de la Primarie.
Trebuie sa fie putini cam bizoni cei de la Primarie ca sa mai ofere la… – oho, uite cat e ceasul! – autorizatie de protest.

Si in aceeasi nota, ar fi si mai bizoni daca nu ar invoca acest motiv – al cheltuielilor de multe-zerouri-in-coada de euro pentru orice chestiune pe viitor. E tardiva explicatia la intrebarea: “unde sunt banii nostri, ca nu avem asfalt?” – “am reparat bancomatu’ ca l-ati stricat!”.

E rasu’ – plansu’!

2
+1 Vote -1 Vote +1Acru
16 Ianuarie 2012 @ 20:14

Pentru azi, da, e târziu să ceară autorizaţie. Dar dacă mai au de gând să iasă în stradă şi altădată, o pot cere pentru ziua respectivă. Şi o s-o primească, Oprescu n-ar risca un refuz în an electoral.

3
+1 Vote -1 Vote +1Ioana
16 Ianuarie 2012 @ 20:26

Alta data, categoric!
Altii stiu sa faca asta, dar culmea ironiei…protesteaza singuri, cu autorizatia in buzunar.

Bine, ce-i drept este ca femeia practica un altfel de protest, numai ca in cazul de fata am sarit dintr-un protest (acelasi cu exemplul de sus) intr-altul si am uitat pentru ce militam de fapt, parerea mea.

4
+3 Vote -1 Vote +1Acru
16 Ianuarie 2012 @ 20:44

În România de azi, orice demers constructiv (pro Arafat în cazul de faţă) degenerează. Avem energie distructivă cu duiumul.

Dacă era un miting pro Crin Antonescu, pro Victor Ponta, pro Sorin Oprescu, pro orice alternativă de guvernare, nu veneau mai mult de 100 de oameni. Dan Diaconescu strângea 500 de babe.

În schimb, la jos şi huă se umple piaţa zi de zi.

5
+1 Vote -1 Vote +1Ioana
16 Ianuarie 2012 @ 20:50

E dovada clara ca e mult mai usor sa facem rau, decat sa facem bine.
E mai usor sa distrugem, decat sa cladim… Forta raului invinge mereu.

6
+1 Vote -1 Vote +1Insider
16 Ianuarie 2012 @ 21:40

N-ati inteles. Astia au cheltuit in prostie de sarbatori si nu mai au bani nici de-o cafea, asa ca se distreaza in strada, ca e gratis.
Acuma scandaza si danseaza: cine nu sare, cine nu sare, ori e cu Base, ori e prost de moare. Ultrasii se simt bine cum stiu ei, cu Molotoave. Tocmai au mai dat foc la o masina.

Tu ce părere ai?