«

»

Mare, mult şi de pomană

2 Aprilie 2012

Vara, feriţi-vă de sectorul 2 al Bucureştiului! Avertismentul e oficial şi aparţine chiar primarului Neculai Onţanu, care a împânzit străzile cu panouri pe care scrie: „sectorul cu cea mai multă căldură“. O să vă topiţi,  e “cel mai mare program din România”.

Onţanu, fost PSD-ist, actual secretar general al UNPR, ştie ce vrea electoratul: mare, mult şi gratuit. Aşa că îşi face campanie înainte de termenul oficial, îngrămădind cuvintele cheie magice astfel:

afiş electoral onţanu reabilitare termică

Căldurică de la Onţanu

Primarul e ca un furnal politic, promite şi dă căldură şi călduri sub toate formele: jăratic de la ţigară în palma angajatelor, fierbinţeală din boxerii stripperilor pentru doamnele profesoare, aburi apetisanţi de la sărmăluţele în foi de pomană electorală.

Gratis = 60 de milioane euro plus dobânda

E căldură ca la Bangkok în sectorul 2 din Capitală. Frigurile te apucă doar dacă te gândeşti cât costă programul: 60 de milioane de euro, plus dobânzile aferente. Asta înseamnă de fapt „reabilitare termică gratuită”. Lucrările se fac de mântuială, la costuri umflate, cu firme de partid care plătesc forţa de muncă „la negru”. (Sursa)

Din fericire pentru Neculai Onţanu, fost muncitor în construcţii până în 1995, votanţii care gândesc sunt slab reprezentaţi. Aşa că infuzia de căldură trâmbiţată pe toate drumurile (la propriu!) îşi va face efectul, iar el va primi al patrulea mandat consecutiv de primar la alegerile locale din iunie. Nu de alta, dar banner-ul sectorului „cu cea mai multă căldură” e mai vizibil decât plăcuţa următoare, aflată, întâmplător, tot aria de competenţă a edilului UNPR, pe un bloc urât, dar mare, aşa cum îi place lui Onţanu:
bloc sectorul 2 Onţanu primar
Dacă ne gândim bine, atunci când cade, tencuiala produce căldură la contactul cu solul. Dacă ar putea împleti şi o sărmăluţă…

1
-15 Vote -1 Vote +1Izabela Ciocoi
3 Aprilie 2012 @ 17:41

Pai ce, numai Vanghele sa dea mici si bere gratis la alegatori? Ontanu de ce sa nu faca o sarma, o mamaliguta, ca d-aia e primar!
Drumurile din mai tot Bucurestiul sunt varza, gunoi si caini cat cuprinde, dar primarii sunt realesi!

Tu ce părere ai?