«

»

Must din coada calului

7 Noiembrie 2011

cal incaltat de la acru.roVrei să-ţi aranjezi calul la domiciliu? Nicio problemă, revista online Idieta Plusdieta Dietista te învaţă cum se reinventează coada calului, presupunând că-l aduci în casă. Dar pentru a reuşi, e nevoie să uiţi cu desăvârşire perimata limbă română şi să faci pasul spre nivelul următor, “romgleza” fiţoasă cu accente comice, deja exersată de băieţii care caută transcriptori.

must coada cal

Un must din coadă de cal, vă rog!

Revenind la ce are calul în spate, citim mare, să ne intre bine în cap: “HOT Trend, Coada de cal reinventata, un must pentru acest sezon!” Abandonaţi aşadar metoda învechită a stoarcerii strugurilor şi presaţi calul în regiunea posterioară, poate vă iese must! E clar că un titlu de precum „În acest sezon se poartă coafura tip coada de cal” ar fi fost de-a dreptul arhaic. Or, idieta şi revistele de acelaşi tip (of, era să scriu gen) scriu pentru piţipoance corporatiste, nu pentru bunicile lor alfabetizate.

Delirul continuă, după cum puteţi vedea aici, cu prezentarea celor mai hot tendinţe pentru un look glam prin aranjarea cozii de cal atemporale, cu uşurinţă, la…domiciliu. Citez:

idieta analfabeta

Idieta, uber analfabeta

Fie ca este vorba mai degraba de varianta dezordonata sau uber-eleganta, atemporala coada de cal va demonstra intotdeauna un rezultat sexy si chic. Sa nu mai vorbim destul de modul in care poti arata, in numai cateva minute – ca o lady sofisticata!

Doar nu vrei să araţi ca Alina Mungiu-Pippidi sau Zoe Petre. Ele vorbesc limba română. Ai vazut cum arată? E clar acum şi de ce, nu-i aşa? Deci, dragă piţi, dacă te visezi uber-elegantă, hot, trendy, flendy, glam, destul de modul, trebuie neapărat să te exprimi cu profunzimea Danielei Crudu (adică a lu’ Daniela Crudu, ca să înţelegi la cine mă refer), inflexiunile Sânzianei Buruiană şi intonaţia Elenei Băsescu. Toate trei lady sofisticate, uber-elegante, cum bine ştim.

Avertisment: lectura revistelor de lifestyle feminin tâmpeşte. Conform celor mai recente date despre trafic, idieta (transformată în Plusdieta, apoi în Dietista.ro) are peste 300 de mii de vizitatori unici pe lună. Comparativ, Dilema Veche arareori trece de 100 de mii de vizitatori, în timp ce Revista 22, editată de GDS, uneori atinge 50 de mii de cititori.