«

»

Se mai poate frauda la BAC?

16 Iulie 2012

Se mai poate copia la BAC? S-a terminat cu fraudele la examenul de Bacalaureat? Se mai ia BAC-ul pe şpagă şi pile sau reducerea promovabilităţii la doar 44% e rezultatul unei organizări impecabile, care nu lasă elevilor trişori nicio şansă? Au dispărut plicurile cu bani pentru profesorii supraveghetori ori evaluatori, presiunile de la Inspectorat şi Minister? Gata cu favoritismele şi traficul de influenţă?

pamfile bac mazare şpagă mităHaideţi să aflăm împreună. Vă prezentăm o elevă care a promovat examenul de Bacalaureat la prima sesiune din 2012, cu media generală 7,66, obţinând la proba scrisă de Limba şi literatura română nota 7,1. La testul de exprimare orală în limba română, eleva a obţinut calificativul maxim posibil. S-o ascultăm vorbind, aşa cum au procedat şi dascălii evaluatori, competenţi şi cinstiţi:

Creatura bâiguitoare din videoclip se numeşte Mădălina – Florentina Pamfile şi a absolvit liceul teoretic Dr. Constantin Angelescu din Bucureşti, specializarea Filologie. Centrul de examinare care i-a acordat specimenului nota 7,1, respectiv calificativul “experimentat” a fost organizat la Liceul Mircea Eliade. Puteţi verifica acurateţea informaţiei aici.

“Cum învăţam io mereu poieziili, doamna mea învăţătoare după atuncea, nu ştiu dacă mai trăieşte, m-alesese să fiu io iarna la serbare. Că se organiza serbări. Şi era ba Scufiţa Roşie, ba Iarna, în fine. Da tată, io eram iarna. Numai bini că vini o altă fată cu mă-sa la şcoală. Mă-sa lu’ aia era mai cunoscută (…)” – absolventă de Filologie, utilizator experimentat al Limbii române, nota 7,1 la proba scrisă, Bacalaureat 2012

Da, sfătuiţi-i pe adolescenţi să pună mâna pe carte dacă vor să obţină diploma de Bacalaureat! În caz că tinerii refuză să înveţe sau pur şi simplu au dificultăţi în exprimare sunt idioţi, atunci pot obţine acelaşi rezultat dacă fac sex cu un politician din partidul care deţine portofoliul Educaţiei în Guvern atunci când e organizat BAC-ul.

Dacă vreţi să fiţi amuzanţi, spuneţi-le copiilor că educaţia e pe drumul cel bun în România, iar examenul de Bacalaureat a devenit un reper al onestităţii.

1
+5 Vote -1 Vote +1gavozdita
5 Iulie 2013 @ 14:30

Cred ca au invatat de la aceasta doamna

2
+5 Vote -1 Vote +1Acru
5 Iulie 2013 @ 22:14

@gavozdita, doamna profesoară de istorie Liliana Păun de la Colegiul Tehnic nr. 2 Târgu-Jiu e fascinantă. Cum naiba a reuşit să facă din comemorarea holocaustului un episod amuzant? Îţi trebuie ceva anti-talent pedagogic pentru a reuşi o aşa contraperformanţă!
Poate că salariile alea mici din învăţământul preuniversitar nu-s chiar atât de mici pe cât se povesteşte.

3
+1 Vote -1 Vote +1Ionut Stoica
13 Iulie 2013 @ 3:20

E deprimant …:(

Tu ce părere ai?