«

»

Găselniţa Zilei – 8 aprilie 2012

8 Aprilie 2012

bursa de idei buneZece autoturisme de lux Porsche au fost înmatriculate în judeţul Argeş, în ultimii doi ani, după cum arată harta maşinilor de fiţe realizată de Gândul. La capitolul investiţii noi, Argeşul figurează, anul trecut, cu o cifră impresionantă: 0 (zero). Nicio investiţie străină sau autohtonă nu a fost demarată şi nici nu a fost anunţată în judeţul Argeş pe parcursul lui 2011. Evident, numărul de locuri de muncă nou create este tot nul. Avem şi pentru asta o hartă.

Să recapitulăm: nimeni nu are un euro în plus de investit în Argeş, dar sunt bani pentru zece bolizi de fiţe.

Judeţul Mureş a atras anul trecut investiţii directe de 156,4 milioane euro, care au generat 446 locuri noi de muncă. 92% din sumă e capital autohton. De altfel, Mureşul e pe primul loc la capitolul investiţii româneşti noi (excluzând Capitala şi Ilfovul). Câte maşini de lux au înmatriculat mureşenii în acest timp? Trei.

Judeţele Argeş şi Mureş ne prezintă două modele de dezvoltare opuse. Fără să intrăm în subtilităţi culturale, etnice, juridice ori sociale, întrebăm doar: voi unde aţi vrea să trăiţi peste 10 de ani, în Argeş sau în Mureş? Cum credeţi că va arăta calitatea vieţii în cele două judeţe peste un deceniu?

Tu ce părere ai?