«

»

Postacii 2.0

10 Aprilie 2012

USL e cu un pas înaintea PD-L nu doar în sondaje, ci şi în războiul electoral purtat pe Internet. Proverbiala eficienţă a militanţilor pro-Băsescu în spaţiul virtual pare o legendă prăfuită.

Puterea: comentatori şi activism pe Facebook

campanie PDL internet postaciDemocrat-liberalii şi aliaţii lor atacă pe două fronturi: “postacii” plătiţi să bombardeze forumuri şi articole cu mesaje favorabile Puterii, respectiv reţelele de socializare, unde paginile dedicate “preşedintelui nostru, Traian Băsescu” sunt structurate în mod profesionist şi întreţinute cu regularitate.

De altfel, pagina de sprijin pentru Traian Băsescu a strâns peste 126.000 de voturi, de cinci ori mai multe decât profilul “Crin Antonescu Preşedinte“, dovadă că Facebook are doar chenar albastru, conţinutul fiind preponderent portocaliu.

Strategia comentatorilor omniprezenţi e perimată. Din lipsă de imaginaţie, dar şi pentru că în campania pentru alegerile prezidenţiale a dat roade, PD-L se ambiţionează să o folosească în continuare.  Rezultatul e penibil, după cum sesizează administratorii de reţea de la Adevărul.ro, care au detectat 18 comentarii cu temă similară venite de la acelaşi calculator cu IP static. Ce a făcut “postacul” imbecil, puteţi citi aici.

Opoziţia: hărţi interactive şi atacuri cibernetice

USL campanie Internet 2012De cealaltă parte, alianţa PSD-PNL-PC pare a fi trecut la nivelul următor, “postacul 2.0“. Acum un an, Victor Ponta avansa, pe blogul personal, ideea cartografierii “mafiilor PDL”. Astăzi, domeniul mafiilepdl.ro e deja un reper al propagandei anti-guvernamentale în mediul virtual. Cu un design interactiv şi o poziţionare explicită (“Publicarea acuzelor la adresa mafioţilor PDL este obligatorie pe acest site” scrie în prezentarea site-ului), ideea liderului USL a strâns deja peste o mie de adepţi şi continuă să crească.

La sfârşitul lunii ianuarie, Preşedintele Băsescu spunea:

România ar putea fi un contributor la conceptul de apărare cibernetică, avem atâţia hackeri talentaţi care ar putea fi folosiţi pozitiv.

Tentativa de împrietenire cu băieţii deştepţi şi răi ai Internetului a eşuat. Hackerii par în tabăra USL de această dată. I-au răspuns şefului statului printr-un atac asupra site-ului Direcţiei pentru Strategii Guvernamentale, unde au publicat aceste mesaje deloc măgulitoare:

basescu afro negru gravid gay

Hackerii despre Băsescu

Guvernarea a erodat inclusiv inventivitatea tacticienilor de campanie ai PD-L. Idei simple şi percutante întârzie să apară. De exemplu, încă nu există un joctrezeşte-l pe Crin Antonescu“, deşi principalii purtători de mesaj ai puterii accentuează ideea somnolenţei liderului PNL. În schimb, Elena Udrea e dezbrăcată şi doborâtă ludic pe mai toate site-urile de profil.

În spaţiul virtual, activiştii PDL-UNPR sunt doar disciplinaţi. N-au abordări proaspete, n-au logistică şi sunt masaţi în zona reţelelor de socializare.  Armata electronică a Uniunii Social Liberale e dispersată, însă compensează prin competenţă tehnică şi inventivitate.

1
+1 Vote -1 Vote +1coolnewz/Ratatouille
10 Aprilie 2012 @ 16:31

ar fi bine daca toate astea ar avea o substanta in realitate …

2
Vote -1 Vote +1Acru
10 Aprilie 2012 @ 17:34

Ratatouille, sper că nu te referi la caracterizarea pe care hackerii i-au făcut-o preşedintelui! Că n-ar fi bine deloc!

3
Vote -1 Vote +1coolnewz/Ratatouille
10 Aprilie 2012 @ 22:20

nu, ma refer la eventualul profesionalism si disciplina in online.

4
Vote -1 Vote +1Acru
10 Aprilie 2012 @ 22:54

Mafiilepdl e un site profesionist. Domeniul a fost înregistrat la cinci zile după ce Victor Ponta a publicat ideea pe blog. Dacă nici asta nu-i disciplină de partid…

În privinţa PD-L, oricine poate face următorul experiment: se scrie un text denigrator la adresa unui lider al coaliţiei şi se lasă comentariile complet nemoderate. Dacă site-ul are ceva trafic, în următoarele zile se va umple de înjurături mai mult sau mai puţin voalate.

La organizare partizană şi propagandă stăm bine.

Tu ce părere ai?