«

»

Şpăgar, nu bişniţar

9 Mai 2012

Inginerul Petre Ilie (52 de ani), membru în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) şi secretar executiv al organizaţiei PD-L Sector 2 a fost pe numit pe nedreptconsilierul bişniţar“. Ilie a publicat un anunţ prin care cerea 800 de Euro pentru a-şi vinde biletul la finala Europa League de pe Arena Naţională. În urma târguielilor, PDL-istul a mai lăsat la preţ, mulţumindu-se cu doar 650 de Euro pentru tichetul în zona V.I.P. a stadionului.

Negocierile şi au fost înregistrate şi filmate de reporterii Realitatea TV. Iată imaginile:
                  

Diferenţa dintre mită şi speculă

Petre Ilie consilier bilet finală

Vând bilet de consilier

Petre Ilie nu e un speculant de duzină, care a cumpărat un bun (în speţă, un bilet) pentru a obţine un profit din vânzarea la un preţ mai mare. Funcţionarul public Petre Ilie a primit gratuit un drept (acela de a urmări finala Europa League) doar ca urmare a calităţii sale oficiale, apoi a solicitat o sumă de bani pentru a transfera acest drept către terţi. Banii sunt, aşadar, un folos necuvenit oficialului Primăriei.  Faptul că Petre Ilie şi-a declinat din proprie iniţiativă calitatea de consilier, legitimându-se,  e o circumstanţă agravantă. Arată că membrul CGMG vindea ca la piaţa un drept netransferabil, dobândit exclusiv datorită funcţiei pe care o îndeplineşte. De altfel, consilierul specifică: “e un bilet special, deja validat”.

E ca şi când persoana fizică Traian Băsescu ar vrea să închirieze Palatul Cotroceni şi ar include “la pachet” serviciile SPP, STS şi de protocol. În acest caz, am vorbi doar despre “preşedinte bişniţar”?

Gata mami, promit că nu mai fac!

Credeţi că Petre Ilie e cercetat pentru luare de mită? Sau măcar că va demisiona? Ei bine, nu. Singura consecinţă a faptelor sale e faptul că promite să nu-şi mai vinde biletul! “Gata mami, nu mai fac”!

Petre Ilie rămâne consilier penal general, va continua să reprezinte CGMB în Consiliul de Administraţie al Institutului de Gerontologie şi Geriatrie Ana Aslan, va lua decizii în Comisia pentru Credite Externe şi Monitorizarea Derulării acestora. Deşi insalubru în raport cu demnitatea publică, Ilie Petre nu va părăsi nici postul de Secretar al Comisiei pentru Salubritate a Municipiului Bucureşti. Ştiţi voi, cei cu contractele ilegale.

“Noi am construit arena” spune alesul PD-L în dialogul cu potenţialii cumpărători corupători. Noi, adică vătafii consilieri pe moşia Bucureşti.

1
Vote -1 Vote +1Tudor Barbu reloaded
10 Mai 2012 @ 18:38

sigur nu si-a mai vandut biletul. i l-a dat unui coleg sa-l vanda. cum, necum, tot ILEGAL se numeste

Tu ce părere ai?