«

»

Ce iese când te scremi să pari viril

8 Mai 2013

I-au filmat din toate unghiurile părul de pe burtă, i-au dat o maşină de manelist, l-au pus să agaţe o tuciurie pe autostradă, i-au înfipt o cască în cap şi o cârmă de barcă în palmă, s-au prefăcut că-i fac vânt din avion, l-au trimis cu ciocatele în mână pe plajă şi au abuzat de privirea lui natural scremută încruntată. Totul, numai ca Ouatu the Scream să pară şi el bărbat. N-au reuşit decât să producă un videoclip de un penibil rar întâlnit, cu care Cezar Ouatu (supranumit Bibiloiul Sugrumat, după cum explică CTP aici) va face râs industria muzicală românească la concursul Eurovision 2013, pe banii Televiziunii publice (TVR). Doar vreo 235 de mii de euro, anul acesta.

Avionul Barbie

Avion mov roz

Viril

Prima gafă a realizatorilor clipului piesei It’s My Life (Artside, Cat Music şi Radu Hantig) e că l-au lăsat pe Cezar The Nutless să aleagă aeroplanul din care un paraşutist va sări, în timp ce interpretul îi admiră curajul de la sol. Priviţi ce a ales masculul alfa Cezar. Ei bine, tentativa TVR de a injecta testosteron în imaginea contratenorului Ouatu se bazează pe un avion roz spre mov, cu steluţe galbene. Dintre toate variantele existente, Cezar a optat să se încrunte taman în jucăria fucsia cu steluţe fosforescente, desprinsă din cataloagele cu păpuşi Barbie. Cu siguranţă că asta “transmite un mesaj viril, plin de adrenalină”, trebuie să fi gândit scenarista Magdalena Ciubotariu, directorul de imagine Alexandru Prepeliţă şi regizorul Vlad Tofan.

Miracol! Ouatu îşi schimbă ghetele în zbor

Dacă tot veni vorba despre regie, trebuie notată performanţa cromatică din scena saltului dublurii cu paraşuta. Pentru că Ouatu n-a avut boaşe să sară a preferat să nu rişte, iar cineva trebuia să fâlfâie prin aer pentru efectul artistic, s-a apelat la un paraşutist de la asociaţia sportivă TNT Brothers (Dragoş şi Bogdan Boeru). Însă, nimeni nu s-a gândit să-i schimbe şi bascheţii lui Cezar The Stare în momentul cu pricina, iar montajul imaginilor n-a corectat gafa iniţială. Astfel, toţi telespectatorii Eurovision 2013 se vor amuza privind următoarea situaţie ridicolă:

Fotografiile de mai sus sunt capturi de ecran din videoclipul oficial, pe care îl puteţi vedea la finalul articolului (recomandabil, fără sonor). În film, observăm cum virilul Cezar urcă în avion încălţat în adidaşi cu şireturi roşii şi talpă neagră, planează purtând încălţări cu şireturi vernil şi talpă albă, reuşind să se descalţe ca prin farmec înainte la aterizare, prilej cu care etalează nişte şosete negre. Bine că nu sunt roz cu steluţe şi alea! Evident, nici urmă de ghete în scena împrietenirii cu iarba, Cezar The Fixed Ouatu cărând cu sine doar casca în mâna dreaptă şi paraşuta confiscată de la temerarul cu saltul, în stânga.

De altfel, nici bărbiţa cântăreţului nu se simte prea bine făcând tumbe prin aer, motiv pentru care se ruşinează şi dispare de sub casca roşie, urmând a reveni în cadrele filmate la sol.

Viaţa lui, ridicolul nostru în presa externă. Gâdea o fi mândru?

cezar parasuta

Gafe în serie

Răutăcioşii susţin că scenariul clipului seamănă izbitor cu prestaţia video a răposatei trupe de manele L.A., care, în urmă cu mulţi ani, cânta “ochii tai mi-amintesc cât de mult ne iubeam” dintr-o decapotabilă, în drum spre litoral. Nu e adevărat. De fapt, autorii morali ai parodiei involuntare cu Cezar Ouatu în rol de curajos cuceritor s-au inspirat de aici. Sau din orice colecţie de clişee machiste turnate cu ghiotura.

Privind reacţiile pertinente ale presei internaţionale la adresa scremerii piesei It’s My Life, e imposibil să nu te întrebi cum a ajuns Cezar The Stare să se încrunte sictirit (pentru România, desigur) tocmai în semifinala de la Malmo. Echipa de la Antena3, singura care cunoaşte povestea desemnării lui Ouatu drept câştigător al finalei naţionale, tace. Alternativa ar fi să râdă în hohote.

Secvenţa descălţării aeriene e între 0:20-1:15

1
+6 Vote -1 Vote +1bea
9 Mai 2013 @ 6:06

ești răutăcios, omul și-a asortat avionul la eșarfă.

2
+3 Vote -1 Vote +1andrei
10 Mai 2013 @ 21:42

Parca ar fi o soprana dupa voce…..comparabil cu Farinelli (cine a vazut filmul stie….ca sa cante asa subtire erau castrati in Evul Mediu

3
+2 Vote -1 Vote +1nicubunicu
27 Mai 2013 @ 14:35

Totul este o caricatura…mai bine sa vedem cine a luat banutii de la TVR.

Tu ce părere ai?