«

»

Vrem o femeie pe bani!

8 Noiembrie 2012

Elena Udrea pe bani româneşti

Scump

Peste 16.000 de români s-au alăturat Elenei Udrea şi au semnat petiţia iniţiată de firma lui Cornel Nistorescu, TBWA Bucureşti S.R.L., deţinătoarea platformei www.ALTFEM.ro. Cu fonduri europene, oamenii vor să impună tipărirea unei bancnote care să reprezinte o figură feminină. Susţinătorii proiectului cred că punerea unei femei pe banii româneşti va contribui la ameliorarea imaginii doamnelor şi domnişoarelor în societate.

Peste două milioane de rezultate aduce Google la căutarea cu termenii “doamnele şi domnişoarele au intrarea gratuită”. La meci, în club, la piscină, la concert, la bibliotecă, la teatru, la film, la muzeu, la bal, la târg. Găsiţi lista completă aici dacă aveţi răbdare să parcurgeţi sutele de mii de pagini.

Şi totuşi nu-i de găsit nicio organizaţie non-guvernamentală care să se arate deranjată de evidenta discriminare. Pozitivă, ce-i drept. Nicio campanie nu strânge semnături pentru dreptul femeii de a fi egală cu masculii plătitori şi niciun ONG nu afirmă că respectivele oferte sunt jignitoare la adresa femeii. Deşi, la drept vorbind, ar avea argumente solide să o facă. A oferi gratis accesul doar pe baze “de gen” este o ofensă, întrucât induce ideea că respectivele doamne nu-şi permit biletul. Nimeni nu cheamă la lupta cea mare pentru tratament egal.

Egalitate prin favorizare

discriminare de gen

Hai cu egalarea!

Militanţii impunerii parităţii de şanse “între femei şi bărbaţi” practică o puternică discriminare ipocrită. Însăşi ideea cu femeia pe ban e un exemplu în acest sens. A impune genul feminin drept criteriu primordial în selectarea unei personalităţi care să apară pe bancnote anulează mult clamata corectitudine politică. Pentru că răpeşte femeii respective dreptul de a concura istoric în mod onest cu celelalte personalităţi deja întipărite pe hârtiile emise la B.N.R.

Să lupţi pentru egalitate impunând criterii discriminatorii e ca şi când ai vrea să diminuezi violenţa stradală înarmând gratuit şi obligatoriu toţi pensionarii cu câte un AK-47. Pentru că – nu-i aşa? – moşuleţii şi băbuţele sunt vulnerabili, fiind adesea victime ale abuzurilor.

“Cercetările arată că imaginea femeii în România construită de mass-media este una negativă”. Am citat întocmai din manifestul feministelor, rezistând tentaţiei de schimba topica şi a pune măcar o virgulă. Aşadar, ALTFEM vrea femei pe bani pentru că imaginea lor în presă ar fi, pe nedrept, negativă, iar domniţele ar fi defavorizate. Constatând asta, ONG-ul o pune în capul listei de adeziuni tocmai pe … Elena Udrea.

1
+1 Vote -1 Vote +1Ionut Stoica
8 Noiembrie 2012 @ 11:52

Dar vai, sunt deja femei pe bani! Bancnota de 10 lei are pe verso, o femeie. Verificati. Cara ceva (o covata) e drept…dar daca nu a putut ea picta in locul lui Grigorescu, sta pe verso, in spatele lui. Si nu se spune oricum ca in spatele unui om puternic / mare sta de obicei o femeie asemeni ? :)

2
Vote -1 Vote +1Acru
8 Noiembrie 2012 @ 17:48

Cum să stea în spate? Misoginule, sexistule, adept al stereotipurilor patriarhale “care le eşti” abuzator şi discriminator. Femeia de pe bancnota de 10 lei stă pe cealaltă faţă a bancnotei, nu pe spate. Şi oricum, femeile nu mai trebuie să stea pe spate niciodată. :lol:

3
+2 Vote -1 Vote +1Nautilus
9 Noiembrie 2012 @ 0:27

Elena Udrea a semnat petiţia iniţiată de Cornel Nistorectu’ după măgăria cu Nutzy Spaima Putzii?.. :p

~Nautilus

4
+1 Vote -1 Vote +1Acru
9 Noiembrie 2012 @ 21:22

@Nautilus, proiectele de afaceri sunt trans-partinice. Cine mai pune la suflet asemenea detalii insignifiante?

5
+2 Vote -1 Vote +1gavozdita
12 Noiembrie 2012 @ 14:12

Io o propun pe Ana Pauker,că văd că nu era pe listă.

Tu ce părere ai?