«

»

Iar vine cutremurul cel mare! (actualizat)

27 Iunie 2013

inteligent destept ideeCutremurul devastator care va zgudui România şubredă s-a mutat în 2013! După ce şi-a bătut joc timp de şase ani de toţi “cutremurologii” cu veleităţi de profet (vezi aici seria prezicerilor ratate 2007-2012), marele cutremur primeşte o nouă şansă, iar ştirea anuală cu ameninţarea seismică revine. Poate că data asta cutremurul va fi mai serios şi va face din tecuceanul George Purcaru eroul plimbat prin toate studiourile de ştiri, remunerat pentru fiecare apariţie. Calendarul marelui cutremur s-a îmbogăţit cu următoarea declaraţie:

“Iniţial, pe baza celor trei legi descoperite de mine,am prognozat că seismul puternic din Vrancea va avea loc în 2012 sau în 2013. Cercetări recente, alte trei cutremure stabilite de seismologii ruşi, m-au determinat să modific data predicţiei pentru 2013″, spune George Purcaru pe 26 iunie 2013 (sursa)

Cele trei legi ale anticipării seismului devastator

Pentru că nu ne pricepem la cutremure, dar îi cunoaştem pe oameni, vom încerca să intuim care sunt cele trei legi fundamentale descoperite de renumitul specialist în zguduieli telurice:

  • Legea nr. 1: În România, pământul se mai şi cutremură. Din timp în timp, apare câte un seism major care produce dezastre;
  • Legea nr. 2: Prevesteşte apariţia cutremurului devastator în fiecare an. Ai răbdare, la un moment dat se va întâmpla să ai dreptate;
  • Legea nr. 3: Oamenii uită de câte ori ai anticipat greşit şi tind să-şi amintească doar episodul în care s-a întâmplat să ghiceşti. Atunci, vei deveni celebru. Uneori, celebritatea vine la pachet şi cu ceva bani.

Prezentele legi intră în vigoare odată cu natura umană şi sunt puse în aplicare cu ajutorul presei. Odată cu adoptarea acestor legi se abrogă orice reglementare contrară precum: consecvenţa, raţiunea, memoria şi bunul-simţ public.

Cât despre data producerii cutremurului catastrofal, rămâne cum s-a stabilit!

La un grad distanţă să intre în istorie!

(actualizare 6 octombrie 2013)

Dumnezeul cutremurelor a fost aproape de a-l transforma pe seismologul prezicător Purcaru în erou vizionar. Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea zilei de duminică, 6 octombrie 2013, în zona Vrancea. La ora 4 şi 37 de minute. Seismul a fost resimţit inclusiv în Bucureşti, cu o intensitate de doar IV grade pe scara Mercalli (în timpul zilei este perceput de persoanele care se află în interiorul clădirilor, în exterior puţin perceptibil) şi nu a produs pagube materiale notabile.

Pentru că autorităţile sunt perfect pregătite pentru situaţii de urgenţă, site-ul Institutului Naţional Pentru Fizica Pământului (INFP) a crăpat la câteva secunde după producerea micuţului cutremur. Şi căzut a rămas în dimineaţa cu pricina. Era sâmbătă spre duminică noapte spre dimineaţă, iar seismul a avut o intensitate minoră. Vă daţi seama ce-ar fi fost dacă…

Tu ce părere ai?