«

»

Cum trimiţi o scrisorică

3 Mai 2012

Vă amintiţi povestea analfabetului funcţional? Când l-am definit, am avut senzaţia că exagerăm în privinţa caznelor pe care le suportă unii români în faţa ghişeului poştal. Ne-am înşelat, nu-i niciun exces în descrierea noastră. Iată ce a fost întrebat Google:

expeditor plic scrisoare destinatar parte

Captură cu textul căutării

Întrebarea Pe ce parte a plicului se trece adresa expeditorului? are un răspuns simplu: pe mijloc. Adresa destinatarului se trece pe laterala plicului, iar timbrul se lipeşte de cutia poştală după ce, în prealabil, a fost stropit cu sifon din belşug. E recomandabil să folosiţi hârtie velină pentru textul desenul scrisorii. Nu uitaţi să faceţi câteva poze evenimentului, pentru miile de prieteni de pe Facebook.
Note: hârtia igienică nu e velină. Velin nu e ce au viperele în muşcătură.

Serios acum, în şcoala primară nu se mai dau compuneri cu subiectul “scrieţi o scrisorică mititică pentru Doamna învăţătoare”? Ce se predă, navigarea pe Internet şi utilizarea motoarelor de căutare? Cum naiba ştiu unii concetăţeni să dea de Google, dar habar n-au pe ce parte a plicului se scrie o adresă?

1
Vote -1 Vote +1Sandra
5 Mai 2012 @ 21:37

Io zic ca sunteti rauti la faza asta. Frumos ca omul s-a informat si s-a priceput sa caute corect. De unde stiti ca nu era vreun elev de scoala primara care nu a invatat inca din astea si l-a trimis tata sa caute pe net ca sa se invete sa se descurce singur?

2
Vote -1 Vote +1Acru
5 Mai 2012 @ 23:44

Deci ştie să navigheze, ştie să tasteze, ştie cum să caute cu Google, dar vrea să afle cum se scrie pe un plic. Era o zicală cu pusul căruţei înaintea boilor. Oare se aplică şi la învăţare?

P.S. Doar la “faza asta” am fost răi? Dezamăgitor. Speram că ne iese zilnic.

Tu ce părere ai?