«

»

Când numele îţi e slogan

5 Mai 2012

Scena politică poate fi expresivă atunci când confruntarea are loc cu cărţile pe faţă. Electricianul Vasile Laba a rămas fidel Partidului Democrat-Liberal şi candidează pentru al treilea mandat de primar în comuna Bistriţa Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud. Uniunea Social Liberală are o altă viziune: Marcel Muia, edilul PSD din comuna timişeană Chevereşu Mare.

Afişe electorale Muia Labă primar

Eşicherul politic românesc

Laba: nu sunt de neînlocuit

Vasile Laba crede că “se pot face multe cu bani puţini“. Chiar gratis, ar spune cârcotaşii. Într-un interviu recent, Laba declara că a trăit satisfacţii foarte mari de când e ales local şi că a investit în dotări, chiar dacă perioada de execuţie a lucrărilor a fost foarte scurtă.  Primarul Laba îşi aminteşte istoria proiectelor finalizate:

“Noi am mers pe nişte condiţii de strictă necesitate(…), să acoperim, nu am mers pe dotări. Ne spuneau că nu scoatem în evidenţă gradul de pregătire(…)” – interviu Vasile Labă

Reprezentantul PD-L este adeptul eficienţei, considerând că exagerările sunt dăunătoare. În scop turistic, Laba vrea să achiziţioneze o barcă cu motor electric, pentru a nu avea probleme cu poluţia poluarea. Întrebat dacă îşi va depune candidatura pentru a obţine un nou mandat, Laba a declarat:

“Nu vreau să las lucrurile începute şi neterminate, dar nu sunt de neînlocuit” – interviu Vasile Laba

Anticipând parcă soarta PD-L, capul administraţiei locale din Bistriţa Bârgăului sublinia că “dacă se schimbă coloratura politică nu te mai bagă nimeni în seamă”. Altfel spus, odată cu venirea la putere a USL, e timpul lui Marcel Muia, iar Vasile Labă va fi dat uitării.

Muia ar fi primit…

În mod straniu, Marcel Muia se declară mândru de numele său. Credem că-i ciudat întrucât primarul din Chevereşu Mare a fost cercetat penal pentru luare de mită. Potrivit Hotnews, Muia ar fi primit bani în cadrul unor combinaţii cu terenuri din care comuna ar fi fost păgubită. Aşadar, edilul s-a aflat în rolul primitorului.

Primarul PSD-ist a fost şi subiectul unui scandal emblematic pentru marca pe care o poartă cu demnitate. Fosta soţie, pe numele său Lenuţa Muia, a intentat divorţ după ce a găsit o serie de fotografii în care domnul Muia îşi onora numele în compania unei tinere domnişoare din Lugoj. Scandalul sexual a făcut deliciul presei în anul 2004.

Rezumat trivial

poster tip dragut musculos

Elector de dreapta

Dacă politicieni conjuncturali precum Anghel Iordănescu au nevoie de un slogan inspirat pentru a pătrunde în mintea alegătorilor, experimentaţii Laba şi Muia spun o poveste încă de când se prezintă. Vasile Laba reprezintă PD-L, iar Marcel Muia e cadru de bază al USL. Ei sunt propriul lor slogan. Nu cumva avem chiar o schiţă sumară, dar elocventă, a celor mai recente schimbări la nivel guvernamental? E un rezumat simplist şi trivial, asemeni majorităţii politicienilor dâmboviţeni.

Cum însă consecvenţa nu e o virtute pentru români, rolurile se pot schimba oricând. Labă ar putea trece în tabăra USL pentru a-şi recăpăta puterea, iar despre Marcel Muia se zvoneşte că ar putea candida din partea UNPR, partidul primarului fierbinte.

1
+5 Vote -1 Vote +1Ioana
5 Mai 2012 @ 19:48

Sa avem incredere, deci, ca nu vor lasa lucrurile incepute si neterminate!
Or stii ei ce zic…
Sa avem inceredere!

2
+4 Vote -1 Vote +1ionut
6 Mai 2012 @ 14:05

Laba! Pentru o dreapta puternica!

Tu ce părere ai?