«

»

Noi nu suntem aşa!

22 August 2012

Românii sunt un popor demn. Ei nu-şi lasă onoarea şi suveranitatea călcate în picioare de americani, nu-i permit unei oarecare Merkel sau unui oarecare Barroso să le dicteze ce să facă în propria ţară. “Cine-i dom’le Bruxelu‘ acesta să ne dea nouă lecţii?” se întreabă cu indignare cetăţeni care au cel puţin o rudă plecată peste hotare sau îşi pregătesc ei înşişi actele de emigrare. Mândria naţională dă bine la mitinguri, dar şi mai bine dau în buzunar miile de euro câştigate în ţările uzurpatorilor fani ai lui Băsescu.

vintu voiculescu patriciu

Oameni mari cu bebe

Românii sunt sătui de minciuni, dezinformări şi manipulări. De aceea, se uită cu milioanele la emisiunile trustului Dan Voiculescu Intact şi înghit pe nemestecate explicaţii puerile despre cum Victor Ponta n-a plagiat, ci s-a inspirat niţel, iar Crin Antonescu nu şi-a încălcat promisiunea privind retragerea din politică, ci a glumit. În 2007, atunci când preşedintele Băsescu a promis că demisionează în cinci minute dacă va fi suspendat, majoritatea românilor (74%) l-a răsplătit votând împotriva destituirii.

Românii sunt un popor muncitor, care nu caută pomeni, dorindu-şi doar slujbe decente şi cinstite. Asta explică graba cu care mii de oameni se adună de îndată ce e rost de o sărmăluţă gratuită, un pacheţel electoral, ori o tigăiţă la promoţie. Ei cumpără doar zece vase, săraci fiind. Tot orele multe şi grele petrecute la locurile de muncă sunt responsabile şi pentru energia emanată în timpul lungilor proteste vehemente în care se reclamă tăierea diverselor subvenţii sau ajutoare.

Românii sunt dornici de disciplină prin respectarea legii şi a instituţiilor statului. De aceea ignoră cu nonşalanţă orice regulă care le încurcă traiul de zi cu zi, de la legea picnicului, până la limita de viteză pe autostradă şi de la prevederile fiscale, până la normele penale. Probabil tot dorinţa de a-şi duce traiul în linişte şi ordine i-a îndemnat blocheze ilegal centrul Capitalei, de îndată ce Curtea Constituţională a dat un verdict contrar dorinţei lor, dar conform regulilor stabilite şi agreate înainte de referendum.

cruce BăsescuRomânii sunt un popor profund creştin. Asta explică manifestaţiile în timpul cărora se plimbă sicrie şi cruci cu numele lui Băsescu pe ele, se cântă prohodul acestuia şi se împart porţii de colivă în numele politicianului, toate în speranţa sinceră că tiranul cu chelie se va duce mai iute pe lumea cealaltă. E de înţeles că şeful statului a supărat pe multă lume, dar parcă să-ţi doreşti moartea cuiva nu se prea pupă cu morala bisericească.

Românii vor transport rapid şi civilizat. De aceea, atunci când pun mâna pe volan, parchează fix aşa, iar ca pietoni sar gardurile pentru a traversa pe cea mai scurtă cale. Justificarea e că sunt într-o perpetuă întârziere, din cauză că traficul e un calvar lent în care fiecare îl înjură pe celălalt.

Românii cer o clasă politică onestă şi decentă. Motiv pentru care votează drept primari indivizi aflaţi în arest pentru luare de mită, iar Radu Mazăre e la al patrulea mandat.

Românii sunt în multe feluri. Numai ipocriţi nu sunt.

1
+1 Vote -1 Vote +1coolnewz/Ratatouille
22 August 2012 @ 23:07

ei lasa ca nici cu Basescu si promisiunile lui nu mi-e rusine!

2
+7 Vote -1 Vote +1Acru
23 August 2012 @ 14:18

Da, asta scrie la finalul paragrafului 2.
De fapt, Băsescu a primit sprijin popular când a minţint, în schimb a fost taxat electoral în al doilea mandat, când a mai spus şi adevăruri.

3
+5 Vote -1 Vote +1dora
23 August 2012 @ 15:25

offffffffffffffff…… e atat de trist si adevarat acest “portret de grup” al nostru, caci eu ma regasesc in el. Poate si voi, nu?

4
Vote -1 Vote +1Acru
23 August 2012 @ 16:11

@dora, am fi ipocriţi dacă am zice că portretul ne e complet străin.

5
Vote -1 Vote +1Cornel
23 August 2012 @ 21:36
6
+5 Vote -1 Vote +1Acru
23 August 2012 @ 21:45

Corneluş(6), ascultă melodia lui Chilian până la capăt, apoi dă un refresh la neuron.

7
-6 Vote -1 Vote +1Cornel
23 August 2012 @ 22:07

Las’ aşa, că mi-e greaţă de atîta fresh de lămîie cu ifose de nectarină !

8
+5 Vote -1 Vote +1Acru
23 August 2012 @ 22:28

@Cornel(7), fă-ţi un Alergotrat 3% şi caută-ne când găseşti primul argument. Până atunci, happy trolling prin zone mai dulci.

9
+1 Vote -1 Vote +1Nautilus
8 Ianuarie 2013 @ 18:54

Românii sunt un popor 100% cre(ş)tin. De la Partidul Naţional Ţărănesc Cre(ş)tin şi Democrat, cu mascota Călugărul Vasile atârnată de oglindă, până la Măgăoaia Bântuirii Neamului.

~Nautilus

Tu ce părere ai?