«

»

Finala ne-a luat prin surprindere

5 Mai 2012

40.000 de suporteri spanioli sunt aşteptaţi în Bucureşti cu ocazia finalei Europa League, disputate miercuri, 9 mai. 100.000 de câini maidanezi îi vor întâmpina entuziast, potrivit Ministerului de Externe de la Madrid. Oficialii iberici şi-au avertizat cetăţenii asupra faptului că se vor afla în minoritate în Capitală. Dacă e să dăm crezare, fiecărui cap de spaniol îi corespund 2,5 câini vagabonzi.

Autorităţile locale, sub coordonarea magistrală a primarului Sorin Oprescu, iau însă măsuri. Adică strâng câinii din zona stadionului şi îi ascund temporar în adăpostul de la Mihăileşti. O soartă similară au cerşetorii, care sunt sechestraţi vremelnic în adăposturile sociale. Şi unii şi ceilalţi vor fi eliberaţi pe străzi “după ce trece”.

Noi să fim sănătoşi, că inspecţia trece

bursa de idei buneGropile din zona Naţional Arena sunt peticite cu bitum proaspăt. Nu e suficient material să astupe toate craterele, dar sperăm să ţină o săptămână. Pomii se văruiesc, se plantează floricele, se tund copaci şi tufişuri. Autorităţile n-au găsit încă soluţia pentru a contracara sutele de bişniţari care vor înconjura stadionul pentru a vinde bilete la suprapreţ. Dar mai e timp berechet pentru a inventa ceva: 3 zile! I-om ascunde şi pe speculanţi pe undeva.

Fetiţele nopţii din zona Mihai Bravu-Piaţa Muncii lipsesc de la datorie. Probabil se odihnesc şi exersează conjugarea verbului “chupar” spaniola de bază pe care au învăţat-o în vremea când munceau în străinătate. Terasele din zonă îşi vor întâmpina oaspeţii cu bucate tradiţionale româneşti: şaorma cu de toate.

Stilul de lucru exaltat-heirupist şi eficienţa de ultim moment în ascunderea gunoiului sub preş sunt parcă desprinse din “Legenda activistului în inspecţie”, filmul seriei “Amintiri din Epoca de Aur” (Cristian Mungiu).

Orice asemănare cu organizarea de acum e pur…tulburătoare. Să fim totuşi toleranţi, în fond finala Europa League ne-a luat prin surprindere! Am aflat abia acum trei ani şi trei luni că se va disputa la Bucureşti. Când să le fi rezolvat pe toate?!

1
-1 Vote -1 Vote +1Sandra
7 Mai 2012 @ 21:37

Eu nu pricep de ce ne agitam atat pentru un meci de fotbal. Inchidem orasul, trimitem scolarii acasa, peticim trotuare, pitim vagabonzii … Helloooo!!! Vin la Bucuresti niste tipi in izmene care fugaresc prin iarba o basica!!! De cand ne-am transformat intr-o tara de microbisti?

Tu ce părere ai?