«

»

Victor Ponta e un câştigător

25 Aprilie 2012

Victor Ponta începe să semene a lider popular. Cea mai recentă declaraţie a şefului PSD e şi cea mai eficientă. “Nici dacă îi împuşti, nu e suficient” a spus copreşedintele USL referindu-se la adversarii politici, în contextul discuţiilor despre impozitarea pensiilor mai mari de 740 de lei.

idei bune bursaAvem aproape şase milioane de pensionari, o masă electorală pe cât de mare, pe atât de naivă. Comparativ, doar 3,3 milioane de români sunt angajaţi în sectorul privat, adică produc. Singurele mesaje cu adevărat percutante la nivelul majorităţii pensionarilor sunt cele legate de majorarea veniturilor directe şi oferirea de gratuităţi. Reprezentantul USL n-a pierdut vremea cu explicaţii despre finanţarea deficitului sistemului de asigurări sociale ori despre inflaţie, n-a plictisit poporul cu planuri de investiţii sau discuţii despre infrastructură, ci a dat de înţeles că ar vrea să-i împuşte pe cei care nu “măresc pensiile”.

Excelent, domnule Victor Ponta. Aşa se câştigă alegerile în România! Cu mesaje memorabile (vezi “să trăiţi bine“), fără acoperire în soluţii economice. Succesul electoral e pe bază de “să moară duşmanii politici”, “ei sunt vinovaţi” şi “promitem că vă dăm noi”.

Nuanţările ulterioare, identificarea teoretică a resurselor de bani, discuţiile despre extremism şi limbaj se vor pierde în hăţişul informaţiilor cotidiene. “Ponta vrea să-i împuşte pe ăştia că nu ne măresc pensiile. Bravo, bine le-ar face, îl votăm” e tot ce rămâne pentru imensa colectivitate care hotărăşte soarta României prin vot.

Vezi aici declaraţia lui Victor Ponta, inclusiv porţiunea cu împuşcatul (video)

1
Vote -1 Vote +1coolnewz/Ratatouille
26 Aprilie 2012 @ 0:29

si totusi cred ca sunt multi pensionari care nu sunt naivi deloc …

2
+2 Vote -1 Vote +1Acru
26 Aprilie 2012 @ 2:00

Te referi la cei 100 de monarhişti?

Tu ce părere ai?