«

»

Ce nu pricepe Victor Pițurcă

20 Noiembrie 2013

idei bune bursaÎntrebat de ce s-au comportat jucătorii României ca nişte iepuri castraţi în meciul pierdut cu Grecia (1-3 la Pireu), barbugiul Victor Piţurcă a răspuns: “atitudinea o dă valoarea jucătorilor”. Infractor cu acte în regulă, de două ori condamnat definitiv la închisoare, selecţionerul reprezentativei de fotbal nu pricepe mai nimic din ceea ce i se întâmplă. Nu înţelege de ce jucătorii nu-l prea ascultă, cum de n-au încredere în ei şi echipă, de ce nu cred în forţele proprii, cum se face că mijlocaşul Alexandru Maxim joacă senzaţional la VfB Stuttgart, iar la Naţională cade în fund la fiecare pasă şi se ridică uluit.

Atitudinea o dă caracterul, nu valoarea

Pentru că n-a avut nicio tresărire morală când a fost surprins trişând la cazinou şi aruncat în stradă de paznici, Victor Piţurcă crede sincer că atitudinea unui grup e dată doar de valoarea componenţilor. Nimic mai fals. Atitudinea unei echipe e dictată, în primul rând, de caracter. Iar caracterul liderului dă comportamentul grupului. Şi nu-i valabil doar în sport, ci în orice domeniu.

Asta nu pricep neam cartoforul Piţurcă şi nici cei care aşteaptă de la un infractor trişor gestul de onoare al demisiei. Valoarea individuală nu contează atunci când grupul e selectat, condus şi mobilizat de un lider cu credibilitate zero.

1
Vote -1 Vote +1coolnewz
20 Noiembrie 2013 @ 12:56

deci nici tu nu crezo ca-si va da demisia! :D

2
+3 Vote -1 Vote +1Acru
20 Noiembrie 2013 @ 19:40

Demisia ar fi un gest de onoare, iar “integritate” şi “Piţurcă” sunt antonime. Evident că nu va demisiona.

De fapt, calificarea României nu s-a pierdut în meciurile cu Grecia, ci în urmă cu doi ani şi cinci luni. Încă din iunie 2011 am pierdut toate trei rundele de calificări (Euro 2012, CM 2014 şi Euro 2016).

Tu ce părere ai?