«

»

E oficial: ori suntem idioți, ori masochiști!

18 Noiembrie 2013

efectul inflationist pontaEfectul Ponta a lovit necruţător în buzunarul fiecăruia şi luna trecută. În ultimul an, România a suportat deja cel mai mare val de scumpiri din Uniunea Europeană, ca rezultat direct al măsurilor luate de guvernul USL-UNPR la începutul lui 2013. Consecinţa pomenilor electorale din taxe şi impozite crescute? Majorarea anuală a preţurilor de consum e de aproape patru ori mai mare în România decât în Bulgaria şi Polonia, spre exemplu. Până şi vecinii maghiari au avut de suportat o inflaţie anualizată cu 32% mai redusă decât noi.

Efectul Ponta în buzunarul tău. De ce nu simţi creşterea economică

Cifrele comparative prezentate recent de Eurostat consacră dublul record negativ al guvernării socialiste: suntem primii din Uniunea Europeană la inflaţie în luna octombrie (+0,3%) şi conducem detaşat în topul scumpirilor anuale(+3,7%). Dacă vă întrebaţi de ce creşterea economică de pe hârtie nu se reflectă în nivelul de trai şi în economia reală, explicaţia e aici.

scumpiri alimente bunuri consum

România, campioana Europei la scumpiri*

*HICP = Harmonised Index of Consumer Prices = indicator economic care măsoară modificările preţurilor pe care le plătesc consumatorii casnici pentru bunuri şi servicii. Indicele Armonizat al Preţurilor de Consum (abreviat IAPC) permite compararea inflaţiei înregistrate în diverse ţări. Se numeşte indice armonizat pentru că toate statele membre ale UE urmează aceeaşi metodologie de calcul.

Garantat USL: încă o rundă de scumpiri în lanţ!

Pentru că economia reală n-a produs mai mult şi mai bine, banii fiind direcţionaţi dinspre investiţii înspre creşteri NOMINALE de pensii şi salarii bugetare, statul a încasat prea puţin. Ca să corecteze dezastrul bugetar, geniile economice de la Palatul Victoria au găsit soluţia: aceeaşi ca şi anul trecut! Adică majorarea accizelor, acciză suplimentară pe combustibil, taxa pe stâlp, pe ţeavă, pe  cabluri, magazii şi depozite. Toate, de la 1 aprilie 2014, când România e în pole-position în competiţia europeană a scumpirilor de anul viitor!

Efectul Ponta în sondaje

Tembelismul economic al Executivului Ponta are o motivaţie cât se poate de concretă. O găsim într-o cercetare INSCOP care măsoară încredea pe care populaţia o are în personalităţi.

incredere politicieni

Rezultate sondaj. Cota de încredere în personalităţi

Deşi a girat, din postura de premier, avalanşa de măsuri inflaţioniste şi a sufocat economia prin suprataxare, Victor Ponta e politicianul în care românii aveau cea mai mare încredere în septembrie 2013. Cu cât scade puterea de cumpărare a românului, cu atât îl iubeşte mai tare pe Ponta. Cu cât e mai sărac bugetarul şi pensionarul, cu atât l-ar vota mai abitir pe şeful PSD.

PSD mizează pe educaţia financiară precară şi câştigă

Cifrele Eurostat corelate cu datele INSCOP confirmă că Victor Ponta ştie formula magică a conservării puterii în România: mai mulţi bani (fizic, în mână) fără valoare reală către electoratul tradiţional. Sectorul privat să emigreze, că ăia şi aşa sunt puţini şi nici nu vin la vot. Dacă prosteala a funcţionat în 2013, de ce să n-o amplifice la anul şi … la mulţi ani?!

1
+2 Vote -1 Vote +1gavozdita
19 Noiembrie 2013 @ 10:51

Faptul ca IL apare in topul asta ma sperie!

2
+2 Vote -1 Vote +1Acru
19 Noiembrie 2013 @ 11:26

Şi după ce-o da colţu’, tot va fi între primii zece! Cine e tătucul socialismului cu faţă umană, lăsat moştenire până azi?

3
+4 Vote -1 Vote +1DanCanada
19 Noiembrie 2013 @ 21:17

Amindoua: si idioţi, si masochişti!

Si e veche, nu de-acuma. Cel putin de la alegerile locale de anul trecut. Cum dracu’ sa alegi pe aceleasi lepre iarasi (Oprescu, Mazare, Marean etc etc) mi se pare o timpenie fara margini.
Si Mugur Isarescu in fruncea listei. Pai individul asta a sprijinit toate mafiile FSN/PDSR/PSD, toate miutele posibile. Si-acu e perceput ca Fat Frumos! :)

Asta e, Romania isi merita soarta cu virf si indesat. Cacarau o sa fie Presedinte si Ponta prim ministru dupa care au sa ‘alterneze’ la guvernare in dulcele stil fanariot/manelist romanesc :)

4
+3 Vote -1 Vote +1Acru
20 Noiembrie 2013 @ 0:14

@DanCanada(3), de acord! Dar, Căcă preşedinte!? Nici măcar el însuşi nu mai crede povestea asta, deşi o mai visează uneori când se răsfaţă între perne. Ponta e în campanie prezidenţială de aproape nouă luni deja. S-o fi prins şi Adormescu, totuşi…

5
Vote -1 Vote +1Teo din Iasi
27 Noiembrie 2013 @ 17:28

Omule, citind devin din ce in ce mai scarbit – desi, parca, acru era mai placut in trecut..!

Tu ce părere ai?