«

»

Găselniţa Zilei – 24 aprilie 2012

24 Aprilie 2012

Brânza e pe bani. La fel şi amenda. Constatând această incontestabilă potrivire, un poliţist local din Slobozia s-a gândit să ceară unui şofer drept şpagă…ceva brânzică. De vreo 100 de lei, aşa, să fie, căci nu poţi aştepta mare brânză pentru o parcare neregulamentară.

idei bune dezbatere argumenteCetăţeanul amendat ştia însă să aleagă brânza de zer, motiv pentru care a sesizat Departamentul Naţional Anticorupţie, Biroul Ialomiţa. Procurorii DNA n-au găsit pe nimeni capabil să zgârie brânza cu inscripţia “MITĂ”, aşa că au organizat flagrantul folosind 200 de lei. În bancnote, nu în lactate. Poliţistul a fost arestat pentru luare de mită.

În aceeaşi zi, un braşovean a fost surprins de o băbuţă în timp ce, cu mâna tremurândă, ciordea trei ouă din cuibarul unei găini. Având un neinspirat moment de eroism, bătrânica l-a înfruntat pe hoţ. Drept urmare, a sfârşit în propria fântână.

Luare de mită cu brânză şi crimă pentru ouă. Ai noştri au modul lor original de a duce până şi infracţionalitatea în derizoriu. În acest ritm, urmează să citim despre traficul ilegal de lapte cald şi sechestrare de gâşte în formă continuată. Odată cu apropierea verii, tabloul cotidian e din ce în ce mai caragialesc. Şi e normal, doar se apropie momentul în care românii ating punctul lor de maxim ridicol: atunci când votează.

Tu ce părere ai?