«

»

Găselniţa Zilei – 27 martie 2012

27 Martie 2012

Dan Diaconescu nu e membru al Partidului Poporului-Dan Diaconescu! Adică poporul Dan Diaconescu e format din orice doritor, mai puţin…Dan Diaconescu. Afirmaţia nu e un banc din ciclul Radio Erevan, ci propria declaraţie a patronului OTV, făcută în faţa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Se pare că membrii CNA nu gustă umorul de tip OTV, motiv pentru care au decis înjumătăţirea licenţei canalului. Practic, televiziunea lui Diaconescu poate emite legal doar până în data de 28 septembrie 2012, după care va trebui să reia procesul de autorizare.

Eroarea strategică mobilizează electoratul pasiv

idei bune dezbatere argumenteDeşi perfect motivată legal, decizia e neinspirată din punct de vedere strategic. Întreg eşafodajul politic imaginat de Diaconescu are la bază ideea de victimizare. Realizatorul TV caracalean s-a metamorfozat în om politic abia după ce a dat cu subsemnatul pe la DNA pentru un şantaj exercitat împreună cu băiatul miracol Doru Pârv.

Dan Diaconescu are la dispoziţie încă jumătate de an pentru a-şi tângui electoral persecuţia. În plus, CNA i-a oferit astăzi un argument imbatabil: ciocoii l-au lăsat fără jucărie. “Se închide OTV” va scrie obsesiv pe ecran.

Decizia înjumătăţirii licenţei OTV luată de CNA astăzi nu va aduce probabil procente suplimentare în intenţia de vot a PP-DD. Dar cu siguranţă poate mobiliza la urne electoratul simpatizant pasiv. Băbuţele care doar “îl plac pe Domnu’ Dan că aşa blând vorbeşte” se vor duce la vot pentru pune ştampila în dreptul Partidului Poporului. Pentru că altfel riscă să rămână şi fără Şeful Păpădiilor Florin Condurăţeanu şi fără măscările lui Silviu Alupei, iar fanteziile cu virilul Sorin Ovidiu Bălan se baza doar pe amintiri. Iar memoria nu prea le mai e aliat.

1
Vote -1 Vote +1coolnewz/Ratatouille
27 Martie 2012 @ 17:55

da, dar probabil nu va avea cu ce sa-si materializeze victimizarea. Numai din poarta-n poarta si cu afise e mai greu. O abordare brute force, dar poate eficienta.

2
Vote -1 Vote +1Acru
27 Martie 2012 @ 18:03

Alegerile locale sunt în iunie, cele legislative în toamnă. OTV continuă să emită până la începutul lunii octombrie. S-ar putea să n-aibă nevoie de afişe.

Tu ce părere ai?