«

»

Păcălici sau dement?

19 August 2012

bursa de idei buneA înviat Bombo! Întrucât un sejur după gratii, fie el şi într-un spital ultramodern, aduce câteva procente bune în intenţia de vot (vezi exemplele Dan Diaconescu şi Gigi Becali), Adrian Năstase şi oamenii săi s-au pus pe scris în presa dedicată şi pe blog. Bombonel a început, cum era firesc şi politicos, mulţumind “cu recunoştinţă prietenilor de la Jurnalul Naţional şi Antena 3 şi celor care nu s-au întrebat nici o clipă cât de superficială poate fi o rană la distanţă de 1mm de carotidă şi nici ce urme lasă în suflet un glonţ cu calibrul 38 special”. Observaţi menţiunea “special”, căci un aristocrat de Tărtăşeşti nu s-ar murdări cu un glonte de calibru normal, ordinar.

Adrian Năstase nu ne precizează cui aparţin rândurile publicate: unui farsor sau unui depresiv patologic. Dacă tot nu există decenţa asumării discreţiei, măcar să afle şi publicul cine semnează Adrian Năstase: escrocul care a simulat suicidul sau dezechilibratul psihic hotărât să-şi ia viaţa sub ochii familiei?

Ca să ştim şi noi dacă citim texte scrise de un păcălici sau de un nebun. A treia variantă e greu de imaginat după circul din Zambaccian. Vizibilitatea publică face esenţiale aceste clarificări, căci e jenant să menţii sub fular tocmai episodul recent care te defineşte, în timp ce te erijezi în lider de opinie.

Tu ce părere ai?