După ce tunul de 85 de milioane de euro dat mai multor bănci a intrat în atenţia anchetatorilor, afaceristul Marius Locic a declarat că vrea să intre în politică. Alături de alţi complici, Locic este cercetat în dosarul fraudării sistemului bancar.
E remarcabilă sinceritatea omului. M-aţi prins cu fofârlica? Nicio problemă, de mâine mă fac politician, cumpăr câteva mii de voturi şi infracţiunile dispar prin magie democratică. Aleşii poporului au puteri de iluzionist când vine vorba despre dosarele proprii şi cele ale apropiaţilor.
Acel moment când realizezi că eşti născut pentru politică
Funcţionează scamatoria? Acum doi ani şi jumătate, Dan Diaconescu era arestat pentru şantaj şi ameninţare, alături de colaboratorul său, vag clarvăzătorul Doru Pârv. În cele câteva zile petrecute în celulă, patronul OTV a născocit ideea înfiinţării Partidului Poporului. A pus-o în aplicare din prima zi în care judecătorii au decis să fie cercetat în libertate. Astăzi, Diaconescu a condus delegaţia unui partid parlamentar la consultările pentru desemnarea premierului. La Palatul Cotroceni, căci gândul venit după gratii a fost votat de 15% dintre români. Despre infracţiunile care i se imputau nu se mai ştie absolut nimic, deşi plângerile vizând şantajul practicat de Televiziunea Poporului au curs pe bandă rulantă.
Averea lui Marius Locic e mult mai semnificativă decât cea şoricelului din Caracal. Aşa că, dacă se ţine de cuvânt, omul de afaceri ar putea conduce delegaţia partidului care desemnează premierul. Peste câţiva ani, tot la Cotroceni, căci românii fac politică cu motivaţii nobile şi altruiste, iar electoratul ştie să-şi aleagă conducătorii.