«

»

Puterea e ca un scut din fusta mamei

29 Iunie 2012

gânduri inspiratePresupunând prin absurd că premierul Victor Ponta ar fi surprins de poliţie în timp ce violează o babă doamnă în etate, a doua zi Poliţia ar rămâne fără dreptul de investiga cazurile de violenţă sexuală, printr-un ordin ministerial publicat de urgenţă în Monitorul Oficial. Sau ar fi pur şi simplu desfiinţată.

Am plagiat? Te-am desfiinţat

Exact acest tip de logică a fost aplicat în tentativa disperată de a dovedi că aşa ceva nu se numeşte plagiat. Dincolo de ridicolul de a solicita comisii şi comitete care să analizeze un fapt evident pentru orice minte alfabetizată, rămân faptele:

  1. Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, adică instituţia care a eliberat diploma doctorului Ponta, află că nu are competenţa de a evalua o teză de doctorat. Conferenţiarul Flavius Baias, Decanul Facultăţii, nu suportă umilinţa ştiinţifică şi demisionează.
  2. Monitorul Oficial al României este trecut, printr-o ordonanţă de urgenţă, în custodia Guvernului. Încă de la înfiinţare, Regia Autonomă Monitorul Oficial a fost subordonată Parlamentului.
  3. Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) constată că 85 de pagini din teza lui Victor Ponta sunt copiate şi cere retragerea titlului de doctor în Drept. După cum îi spune şi denumirea, CNATDCU e organismul care validează titlurile universitare.
  4. În ziua verdictului, CNATDCU află că tocmai a fost … desfiinţat, printr-un ordin al Ministrului agramat, Liviu Marian Pop, publicat de urgenţă în … Monitorul Oficial.

Ca un şcolar obişnuit să se ascundă după fusta mamei Cornelia după ce a fost prins făcând o prostie, bărbatul politic Victor Ponta refuză să-şi asume propriile limite culturale şi morale, fiind dispus să desfiinţeze orice instituţie care îndrăzneşte să-i spună că a copiat. O declaraţie de tipul:

Nu ştiu să scriu în limba română, am plagiat teza de doctorat, dar NU demisionez pentru că vreau să demonstrez că pot fi un bun premier”

ar fi oricând mai onestă, mai credibilă, mai demnă şi mai puţin dăunătoare imaginii României la nivel european.

1
Vote -1 Vote +1coolnewz/Ratatouille
2 Iulie 2012 @ 9:00

ce-i drept, rezista cu stoicism!

Tu ce părere ai?