«

»

Ce faci dacă ţi-ai pierdut câinele

22 Noiembrie 2011

Şi mai ales ce să nu faci.

Un bucureştean, probabil intelectual tip şoarece de bibliotecă, îşi pierde câinele. Ce se gândeşte el că are de făcut? Un afiş A4, pe care îl concepe ca pentru sine, sub imperiul dramei personale pe care dispariţia lui Fredy tocmai i-o produsese.

Câine pierdut!!!” e titlul aproape literar cu care românul nostru speră să atragă atenţia trecătorilor indiferenţi. Asta scrie cu litere de-o şchioapă. Mai jos, aproape discret, e trecută şi partea interesantă pentru oameni, „ofer recompensă”. Descrierea animalului e tehnică: „negru, caniche, talie mică”.

ce sa nu faci daca ti-ai pierdut cainele

Afişul original

Norocul intelectualului care şi-a pierdut căţelul e un prieten care percepe mai corect nivelul de inteligenţă şi bunătate al semenilor bucureşteni. Aşa că găseşte afişele, ia un marker negru şi completează: „Grizonat…” Îşi dă seama că atributul e livresc, e prea târziu să şteargă, aşa că pune în paranteză „sur”. Ca să se facă înţeles. Şi continuă pe limba locuitorilor capitalei: „bătrân, foarte slab, şchiop”.

Adică nu merită să încercaţi să-l vindeţi, nici să-l păstraţi, veţi da bani pe tratament şi oricum mai are puţin de trăit.
Şansa ca Fredy să se întoarcă acasă tocmai a crescut radical graţie acestor completări inspirate şi realiste.

Cum să faci un afiş eficient

Totuşi, având aceleaşi informaţii la dispoziţie şi acelaşi scop, eu aş fi făcut afişul cum vedeţi mai jos. Care dintre noi credeţi că ar fi avut mai mari şanse să recupereze câinele pierdut?

ce faci daca ti-ai pierdut cainele

Alternativa afişului

Notă: e doar un exerciţiu de imaginaţie, eu unul nu mi-am pierdut câinele şi nici nu intenţionez asta.

1
Vote -1 Vote +1Ramona
22 Noiembrie 2011 @ 23:40

Cel cu markerul a vrut sa-i faca animalul de ras!!

2
+8 Vote -1 Vote +1Irina
24 Noiembrie 2011 @ 17:53

e prima data cand vad ca se foloseste adjectivul “grizonat” alaturat unui caine :) sa inteleg ca daca eu am o pisica gri cu alb putem spune ca ea e satena cu suvite platinate? :D

3
+5 Vote -1 Vote +1Acru
24 Noiembrie 2011 @ 23:33

Omul şi-a dat seama că e prea “intelectual” pentru bucureşteni şi a corectat. După care a continuat în linia potrivită: câine slab, şchiop…mai avea niţel şi scria “vai de steaua lui”. Orice, numai să nu le vină găsitorilor ideea să-l vândă.

4
Vote -1 Vote +1dana
10 Aprilie 2012 @ 14:09

dragi intelectuali acrisori .intr o buna zi mi am dus catelul la tuns pe sos iancului la un oarecare vet din zona.il las acolo si cand ma inorc cainele disparuse.l am cautat disperata asa cum il mai caut inca si acum dupa 5luni.scuze daca afisul meu a racait pe creierii vostri intelectuali dar in acele momente dd disperare nu am stat sa fac afisul dupa criteriile dvs.decat sa aruncati cu pietre poate era mai util pt catel sa faceti o fapta buna si sa il dati mai departe!afisul nu catelul!

5
+5 Vote -1 Vote +1Acru
10 Aprilie 2012 @ 14:37

Dragă Dana, dacă noi nu publicam afişul, ci îl uitam în “sertarul mail”, loc în care ni l-a vârât un cititor drag, alături de alte poze, tu unde mai scriai comentariul?

Însuşi faptul că ţi-ai găsit afişul după cinci luni arată că l-am dat nu doar “mai departe”, ci “foarte departe;)

Ne pare rău că am avut dreptate şi nimeni n-a sunat ca să-l aducă pe Fredy acasă. Poate alţi oameni vor învăţa din acest articol, având o şansă în plus de a-şi găsi câinele pierdut.

6
+6 Vote -1 Vote +1dana
10 Aprilie 2012 @ 15:13

touche!!

7
Vote -1 Vote +1rafael mateescu
30 Aprilie 2012 @ 16:56

Am gasit ieri 29 aprilie 2012, in zona Rosu-Chiajna, un husky, femela, cu o branula la picior. Vreau sa ii gasesc proprietarii, insa este a doua zi in care stau pe net si vad ca nimeni nu reclama pierderea lui. Nu vreau si nici nu accept recompensa.

8
Vote -1 Vote +1Acru
30 Aprilie 2012 @ 20:31

Dacă stăpânul câinelui Husky femelă, sub tratament, pierdut în aprilie 2012 va căuta cu Google, atunci noi avem adresa găsitorului şi vom fi bucuroşi să i-o trasmitem.
În caz că îi faci şi o poză căţelului, te-am putea ajuta şi mai eficient.
Zona Roşu Chiajna unde s-a pierdut Husky-ul cu branulă e în Ilfov sau ţine de Bucureşti?

9
Vote -1 Vote +1rafael mateescu
30 Aprilie 2012 @ 21:14

Multumesc mult de ajutor. Rosu – Chiajna apartine de Ilfov, dar se afla la capatul Bulevardului Uverturii (Cartier Militari). Am si poze sa vad cum le postez.

10
Vote -1 Vote +1rafael mateescu
30 Aprilie 2012 @ 21:19

Este asa de frumoasa si de blanda. Astazi nu a mai fost asa speriata, chiar s-a jucat putin cu mine. Este mai dificil pentru ca eu am 2 ciobanesti germani (baieti), iar pe ea o tin pe terasa, si ii inchid in tarc pe ai mei cand ea da semne ca vrea sa iasa afara. Cred ca a fost crescuta la bloc. Ar vrea ea sa se joace cu ai mei, insa nu ma risc pentru ca ei sunt cam salbatici. Nu sunt invatati cu alti caini sau alte animale. Practic in 7 ani, nici macar o pisica ratacita nu a supravietuit.
Nu stiu cum sa-i imprietenesc. e frumoasa rau si daca nu o revendica nimeni parca as oprio (cu conditia sa se inteleaga ai mei cu ea). Dar cred ca ei ii este dor de stapani. Cum pot sa va dau pozele? Si multumesc inca o data de ajutor.

11
Vote -1 Vote +1Acru
30 Aprilie 2012 @ 21:25

Deci e posibil ca Husky-ul femelă să fi fost pierdut în aprilie 2012 undeva în Militari, zona Uverturii şi să fi ajuns singur la Roşu-Chiajna.
Dacă ţi-e mai simplu, trimite-ne nouă pozele.

12
+1 Vote -1 Vote +1Acru
30 Aprilie 2012 @ 23:14

Iată cum arată câinele Husky femelă pierdut la sfârşitul lunii aprilie în zona Militari Roşu Chiajna şi găsit de un om bun care vrea să îl redea celor dragi:


Dacă recunoşti câinele şi crezi că ştii cine i-ar putea simţi lipsa, dă un semn.
Mulţumim!

13
+3 Vote -1 Vote +1rafael mateescu
1 Mai 2012 @ 22:24

Va multumesc mult de ajutor. A venit stapana ei si a luat-o. Catelusa are o tumora la inima si era in tratament. A fost bucurie mare si la stapana si la catelusa. Catelusa, Maya fugise din curte impreuna cu sora ei Sasha, in noaptea de 28 spre 29 aprilie, din Dudu-Chiajna. Sasha a fost gasita ieri seara, iar astazi Maya sa reintors si ea acasa. Ii simtim lipsa, ne ataseasem de ea, insa imi pare tare rau ca este bolnava. Sper din suflet sa traiasca cat mai mult. Era si frumoasa si cuminte. Inca o data va multumesc pentru ajutor si va doresc numai bucurii.

14
Vote -1 Vote +1ionut
15 August 2012 @ 16:39

Asta-i ca treaab aia facuta de designerul neo-zeelandez:
http://www.27bslash6.com/missy.html

Chiar recomand blogul omului, e meserias :) )

Tu ce părere ai?