«

»

Zlatan Ţiganul a furat de la Caraş (video)

13 Noiembrie 2011

Alan Caligiuri realizator Radio 105 Lo Zoo Italia Zlatan Ţiganul

Alan Caligiuri

Zlatan Ţiganul e un personaj din emisiunea satirică Grădina Zoologică (Lo Zoo), difuzată în Italia,la Radio105. Realizatorul emisiunii se numeşte Alan Caligiuri.

Costel Caraş e liderul Sindicatului Crescătorilor de Taurine din România.

Ce au cei doi în comun? O părere. Ambii spun acelaşi lucru. În fapt, ei spun un adevăr.

Versiunea italianului e cântecul parodie “Faccio bordello” (Fac tărăboi/prăpăd), în vreme ce fermierul român Caraş îşi ia un pistol cu el şi patrulează noaptea pe câmp.

Personajul Zlatan din cântecul italienilor zice aşa:

Italia nu e casa mea, vin din România ca să îmi vând marfa…locuiesc în rulotă, că de muncă nu e. Fur pentru că îmi plac maşinile tari, sunt un Robin Hood al anului 2011. Iau cuţitul, fac tărăboi…dacă nu-ţi place sau nu eşti de acord, iau pistolul şi te împuşc: bum-bum” – text melodie italiană

Costel Caraş, care patrulează câmpul noapte de noapte păzindu-şi baloturile după cosire, spune:

“Unul din motivele pentru care-mi place integrarea in Uniunea Europeana e că mulţi din ăştia au plecat să fure din alte părţi. Umblu înarmat pentru că ştiu că poliţia n-are ce să facă.” – fermier român

Cântecelul cu Zlatan ţiganul de la Radio105 a provocat băşicarea ministrului de externe Baconschi, care s-a grăbit să dea un comunicat belicos, ignorând faptul că personajul Zlatan, pe lângă faptul că are nume slav (Zlatan înseamnă aur în sârbă), nu e niciodată numit român. Alan Caligiuri vorbeşte despre un individ cu nume slav, venit din România, care face diverse mizerii şi în final bum-bum.

Musca pe căciulă a oficialilor români şi prostia cruntă a liderilor comunităţii româneşti din Italia tocmai au certificat o legătură care era iniţial simbolică şi vagă.

Lo zoo radio 105 Italia Faccio Bordello Zlatan Ţiganul Costel Caraş n-a stârnit reacţii diplomatice cu declaraţia sa, făcută pentru ProTv, deşi a fost mult mai direct decât textul din Faccio Bordello. Fermierului român nu i-a spus nimeni că promovează stereotipuri şi n-a fost reclamat la autoritatea anti-discriminare.

Poate pentru că noi ştim de fapt care e adevărul, dar ne doare rău când îl sugerează şi alţii. Şi, Doamne fereşte, să nu ne trezim cu „ai noştri” înapoi!

P.S. În câteva zile vom citi ştirea în care românii se vor lăuda că au dat milioane de voturi negative peste tot pe unde e de găsit melodia Faccio bordello. Ba poate găsim şi niscai “hackeraşi” care să la pună ditamai steagul românesc pe site, după ce în prealabil vor fi şters tot din calculatoarele postului Radio105. Şi tot italienii sunt vinovaţi pentru legătura dintre personajul cu nume slav şi români, nu-i aşa?

Mai jos aveţi materialele originale care vorbesc despre acelaşi adevăr:
1) melodia Faccio Bordello, al cărei erou e Zlatan Ţiganul 

2) reportajul ProTv în care crescătorul de vaci explică de ce se bucură că am intrat in UE

Tu ce părere ai?