«

»

Kaufland imploră

29 Martie 2013

Din categoria “Qui s’excuse s’accuse“, clasa “sigur n-ai rahat pe clanţă, ia du-te tu şi deschide”, Kaufland România prezintă campania auto-incriminatoare “Micii”. Micii directori de marketing români al hipermarketului nemţesc au găsit de cuviinţă să-şi întâmpine clienţii cu mândreţea de panou din fotografia următoare, proptită chiar la intrare:

mici kaufland

A, ăştia-s ăia cu micii de cal! Uitasem.

Aşadar, dacă mai exista vreun cumpărător rătăcit care nu aflase că doar reţeaua Kaufland a comercializat mititei de cal drept tocătură de vită, acum ştie. Poate că unii muşterii pur şi simplu uitaseră despre reţeta de mici cu făinoşag sau pur şi simplu nu urmăresc presa. Nu-i nimic, zeloşii responsabili de imagine ai Kaufland le împrospătează tutor memoria afişând un mesaj cu efect invers amplificat.

Kaufland garantează, micii noştri nu nechează!

Mai lipsea ca planşa să fie semnată de Ion Bator Murgu, Richard Ponei şi Breazu Şaptecai, directori de prospeţime la herghelia alimentară. Apelul la încredere şi continuitate (“aveţi în continuare încredere în calitatea produselor Kaufland”) e şi mai neinspirat. Pentru că arată că oamenii au crezut cândva în produsele mărcii Kaufland, apoi le-a sfârâit mârţoaga pe grătar. Adică le-ai înşelat încrederea. În condiţiile astea, de ce le-ai aminti clienţilor că au fost naivi, cerându-le să considere că de data asta e altfel?

“Kaufland este pentru mine” sursă de umor

Avea dreptate Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin (alias ăla micu’ al lui Voiculescu) când afirma că scandalurile alimentare care au afectat România în ultimul timp au şi beneficii. Unul dintre ele este evaluarea corectă a capacităţii de comunicare a împricinaţilor. Un alt câştig cert e umorul involuntar care a însoţit reacţiile celor surprinşi cu lipiţanul în galantar. Jingaleza diplomatică şi campania iubitorilor de frăgezime românească sunt doar două dintre cele mai savuroase episoade.

1
+1 Vote -1 Vote +1adi petcu
1 Aprilie 2013 @ 16:09

eu chiar nu stiam ca la kaulfand au gasit carnea de cal in mici! auzisem ceva la radio, dar n-am retinut numele hypermaketului. bravo kaufland, mai zi-ne!

Tu ce părere ai?