«

»

De ce se va sinucide Cristian Sima (actualizat)

11 Octombrie 2012

wbs cristi sima ţepar

Vând pălărie

Speculatorul Cristian Sima este pe punctul de a se sinucide după ce a pierdut sume importante din conturile clienţilor săi prin pariuri neinspirate efectuate pe pieţele internaţionale. Sima (51 de ani), patronul WBS Holding, un offshore înregistrat în Insulele Virgine specializat în tranzacţii riscante pe piaţa Forex, a dispărut la începutul lunii octombrie. De atunci, conturile administrate de WBS sunt inaccesibile, iar clienţii (unii dintre ei personaje influente) se întreabă unde s-a ascuns Cristi Sima. Principala ipoteză este că intermediarul ar fi fugit cu banii.

Potrivit unor surse relativ credibile, sinuciderea lui Cristian Sima va fi explicată în mai multe scrisori de adio şi vine pe fondul unor mai vechi probleme de natură familială şi personală, fiind un gest premeditat. Sima a divorţat recent şi a vândut participaţia de 9% deţinută la MediaBit Software SRL, firma care operează platforma de ştiri Hotnews.ro. Apoi, şi-a declarat furate telefoanele mobile, cardurile, actele şi laptopul.

Aceleaşi surse echivoce au declarat în exclusivitate pentru ACRU.ro că, în ciuda unei stări de sănătate precare, speculatorul obişnuia să consume regulat alcool, fapt care, coroborat cu divorţul de Anca Sima (44 de ani) şi pierderile financiare majore, l-au condus spre varianta suicidului.

Sorin Ovidiu Vîntu şi strategia simulării războiului

Cristian Sima, un apropiat al poetului Mircea Dinescu şi un cunoscut al lui Sorin Ovidiu Vîntu s-a remarcat prin poziţii excentrice la adresa bursei, mulţi confundându-l cu un reformator veritabil. În ciuda prieteniei cu Sorin Ovidiu Freciu, şeful Gelsor, Sima l-a atacat public în câteva rânduri pe SOV, strategie similară cu scenariul folosit de Vântu în relaţia cu Sebastian Ghiţă.

- Sorin Ovidiu Vîntu: Strategia să pară că suntem certaţi în continuare, că ne batem, că ne f… in gura, că ne gazăm…
- Sebastian Ghiţă: E, i-am aprins, deja ne dă Voiculescu-n ziare…
- SOV: Sebi, e proastă, Sebi!
- Ghiţă Mă rog, mai lăsaţi-o aşa un pic..
- SOV: Râde lumea şi de tine-n târg, şi de mine…stai puţin. Ăia care mă urăsc pe mine, îţi bagă-n cap că ţi-o trag eu, ăia care te urăsc pe tine, îmi bagă mie-n cap că mi-o tragi tu. Suntem subiect de batjocură-n târg cu strategia asta că ne batem, că ne gazăm, ca ne-mpuşcăm… (sursa)

Dacă scenariul se va adeveri şi brokerul îşi va pune capăt zilelor, moartea lui Sima va afecta clienţi precum Daniel Dăianu, Puiu Popoviciu, Cătălin Predoiu sau Irina Schrotter. Împreună cu Anca Sima (fosta soţie), Cristi Sima şi Teodor Matei Chirilă (cunoscut publicului drept Tudor Chirilă) deţineau o agenţie imobiliară. Dovadă că naivitatea există şi la case mari.

Deşi WBS Holding nu se află sub jurisdicţia autorităţilor de control româneşti, iar Sima n-a pierdut banii clienţilor la bursele locale, ci în străinătate, scandalul dispariţiei speculatorului e încă o lovitură de imagine pe care piaţa de capital autohtonă o primeşte. Pe nedrept, de această dată. Pentru că, din nefericire, prea puţini români fac distincţia între investiţii şi speculaţii.

Sima le dă cu tifla păgubiţilor

14 octombrie 2012

E din ce în ce mai probabil ca sursele noastre să-l fi creditat pe ţeparul Cristian Sima cu anumite calităţi pe care nu le are. Ultimele informaţii arată că speculatorul nu va avea nici măcar decenţa să se sinucidă după ce le-a golit conturile clienţilor, compromiţând întreaga piaţă de capital românească şi ducând în derizoriu conceptul de investiţie. Mai rău, pupilul renegat al lui Vîntu îşi exersează iresponsabilitatea în tentativa de a bate recordul naţional de tupeu:

“Aceşti clienţi, analizând la rece situaţia, ce şanse au? Se duc să depună plângere unde? În British Virgin Islands sau la Londra, că o firmă din British Virgin Islands le-a tranzacţionat pe nişte platforme banii şi le-a pierdut.”

a declarat Cristi Sima pentru Money.ro. Altfel spus: “dacă aţi fost fraieri şi n-aţi cumpărat active româneşti, căutaţi-vă banii prin lumea largă. Aţi fost de acord să ignoraţi legile locale, căutaţi-mă pe afară”.

Tu ce părere ai?