«

»

Rezoluţia jurnalistei piţi

6 Ianuarie 2013

Dear smartphone organizer,

Dragă jurnalule,

pitipoanca ruj ziarista

Rezoluţia mea

Am văzut eu într-un film difuzat la Diva Universal că o femeie puternică, independentă şi de succes îşi stabileşte la fiecare început de ianuarie câte o “rezoluţie pentru noul an“. La cei douăzeci şi … nu spun câţi ani ai mei, am deja o carieră în media, fac ceva în televiziune (aş roşi spunând de-a dreptul ce), ba din când în când mai scriu şi pentru o revistă glossy. Sunt mulţumită de ceea ce am realizat pe partea profesională, dar simt că pot face mai mult. Aşadar, îmi propun ca în 2013 să cinstesc memoria marilor dascăli din vechime gen … cum îi cheamă? Ăla cu nume de pugilist şi celălalt, cu nume de cârnăcior … aşa, Aron Pumnul şi domnul Trandafir! Vreau ca în numele lor, al profei mele din liceu (kinda grammar freak, dar de gaşcă) şi al întregului public alfabetizat să mă apuc de … învăţat temeinic limba română!

Lista cu ce am eu de făcut:

poză Andreea Negru Money.ro TVMai întâi, voi renunţa să-mi mai fixez targeturi şi le voi înlocui cu neaoşele obiective. Mă voi mulţumi cu a fi la modă în loc de în trend şi mă voi deprinde cu respectarea codurilor vestimentare, nu doar a dress code-urilor. Voi accepta să intervievez şi specialişti în resurse umane ori relaţii publice, nu numai HR-işi şi PR-işti, voi renunţa la NGO-uri în favoarea ONG-urilor şi voi relata despre câte o afacere nouă, nu despre câte un start-up. Well, asta for a start. Mă scuzaţi, suntem abia în ianuarie.

Anul acesta vreau să fiu în formă, nu fit, vreau să consum alimente uşoare, nu light şi să îmi exersez muşchii pe bicicletă, nu la ora de spinning. Dar să ştii, dragă jurnalule, că în strădania mea de a mă dezbăra de engleză în favoarea dulcelui grai mioritic, nu voi începe să mă exprim precum un Google Translator dereglat. Astfel, fii sigur că nu mă vei mai vedea confundând locul cu locaţia, documentele secretizate cu cele clasificate sau economisitul banilor cu salvatul lor.

ziua diabetului

Yupi! La mulţi ani, diabetule!

În 2013, îmi propun să intru mai rar pe site-urile cu lifestyle über chic şi mai des pe dexonline.ro, astfel încât să nu mai aniversez 100 de ani de la moartea lui Caragiale, să nu mai comemorez jubileul reginei Angliei şi să nu mai sărbătoresc ziua diabetului zaharat.

Următoarele douăsprezece luni nu vor fi uşoare, însă cred că dacă mă voi concentra în loc să mă focusez şi voi trata limba română ca pe o provocare, nu ca pe un challenge, cu siguranţă voi avea parte de reacţii pozitive în schimbul feedback-ului acru de până acum.

În caz că voi reuşi să uit romgleza, din 2014 voi renunţa la rezoluţii, mulţumindu-mă să-mi stabilesc obiective, scopuri, ţeluri ori să iau decizii pentru anul ce vine. Dacă nu, o să devin moderatoare, voi avea propria emisiune şi mă veţi putea asculta pe la conferinţele oratorilor sofisticaţi.

Semnează:

O domnişoară rujată care e pe cale să devină mai puţinpiţi” şi mai mult jurnalistă