«

»

Există filantropie?

25 Octombrie 2012

inteligent destept ideeViorel Blăjuţ, omul învăţat să facă minuni pentru semeni, candidează pentru PP-DD, partidul construit să facă miracole pentru audienţă români. Cheltuind sub 11.000 de Euro, viitorul deputat şi-a cumpărat spaţiu de emisie mult mai valoros în toate emisiunile informative ale televiziunilor şi a pozat pentru prima pagină a ziarelor. Reţeta publicitară a omului de afaceri include: sobor de preoţi, 40 de sicrie, colivă, 2.500 de enoriaşi, multe lumânări, o fundaţie, o poveste lacrimogenă despre milostenie şi ipocrizia specifică.

Lecţie de eficienţă. În Parlament, via morgă

Evenimentul de PR electoral se numeşte înmormântare colectivă a cadavrelor abandonate la Medicină Legală, iar Blăjuţ a investit cei 50.000 de lei la Iaşi, în duminica de 7 octombrie 2012. Priviţi o mostră de mediatizare şi observaţi marcarea termenilor cheie: filantrop, lecţie, pomană, suferinzi, încurajare, memorie, sfânt, spital, dramă.

La două săptămâni după eveniment (până să uite lumea), individul şi-a anunţat (ce surpriză!) intrarea în politică şi candidatura pentru un fotoliu parlamentar. “Filantropul de la Iaşi a golit morga ca s-ajungă-n Parlament” scriu aceleaşi ziare care-l ridicau în slăvi acum doar câteva zile.

Bunătatea e anonimă

Unii naivi află abia acum că nu există gesturi dezinteresate atunci când presa e de faţă. Foarte puţinii samariteni veritabili ştiu doar ei şi Dumnezeu despre faptele lor. Viorel Blăjuţ avea opţiunea de a-şi anunţa întâi candidatura pentru partidul lui Dan Diaconescu, iar ulterior să finanţeze îngropăciunea morţilor uitaţi. Nici astfel nu s-ar fi numit act caritabil, dar trocul ar fi fost onest. Însă, onestitatea nu-i aşa eficientă. Ba dimpotrivă.

1
Vote -1 Vote +1Olivia
30 Octombrie 2012 @ 17:38

Sa fiu sincer nu mi se pare tocmai o suma de luat in calcul, daca mai punea un 0, cred ca era ceva dar asa eu zic ca platit ieftin pentru un loc in parlement!
In mod sigur scoate in mai putin de cateva luni banii astia,ma indoiesc ca nu scoate 500 mil pe an…

Tu ce părere ai?