«

»

Sunt agramat. Ministru mă fac (video)

20 Mai 2012

- Elev Pop Liviu Marian, eşti agramat, treci în bancă, azi ai nota patru! Ce vrei tu să te faci când vei fi mare?

- Eu vreau să mă fac Ministru!

- Foarte bine, Pop! Bravo, eşti ambiţios. De ce chiuleşti mereu la orele de limba română? Nu crezi că te-ar ajuta?

- Nu profa, n-am timp io de d-astea. Io o să fiu Ministrul Educaţiei şi Ministru (de legat) pentru Dialog Social!

Şi voia i s-a făcut. Liviu Marian Pop, secretarul general al FSLI (Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ) reprezintă la cel mai înalt nivel şi conduce educaţia românească.

Faptul că profesorul Pop nu ştie numele liceului unde predă, poate fi o scăpare. I-o fi alunecat omului degetul de pe tasta “i” pe tasta “y” şi aşa s-a născut Anghel Salygny. La prima conferinţă de presă în calitate de Ministru interimar al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Liviu Pop i-a distrat pe ziarişti cu dezacorduri şi erori logice. Emoţiile şi presiunea funcţiei pot fi circumstanţe atenuante. Probabil nu e relevantă prestaţia publică pentru nivelul de cultură şi prestanţă al dascălului.

Pop: ei amândoi a contribuit la acest cod a educaţiei

Să vedem cum se exprima Liviu Marian Pop înainte de a face parte din Guvernul României, pe vremea când reprezenta doar oamenii de la catedră. Exemplificăm cu o declaraţie de doar 40 de secunde. În definitiv, câte tâmpenii poate debita un individ în mai puţin de un minut? Noi credem că până şi un român aproape analfabet are capacitatea de a rosti un discurs coerent pe parcursul a câteva secunde. Aşa o fi?


Liviu Marian Pop ministrul agramat de acru_ro

Poate că fostul lider sindical, actual ministru cu două portofolii, e doar un orator catastrofal, exprimându-se decent doar în scris.

Liviu Marian Pop agramat ministru

Se joacă şi în reţea?

În mod formal, în calitate de Ministru al Educaţiei, Marian Pop va organiza examenul de “Baca-loreat” în 2012. Nu râdeţi, aşa pronunţă. Profesorul “coda educaţiei” şi “ei doi a contribuit şi va contribui” le va cere tinerilor să înveţe temeinic limba română, să nu copieze, să citească şi să se exprime corect. Le va spune “fă cum zice Pop(a), nu cum face Pop(a)”. Teoretic, e corect. Însă câtă credibilitate mai are zicala când ipocrizia şi dubla măsură în evaluare sunt atât de evidente? Poţi motiva un elev să-şi rafineze vocabularul prezentându-l pe ministrul Pop drept model de reuşită profesională? Îi poţi spune unui copil că e bine să vorbească la fel ca “nenea ministru de la televizor”?

Liviu Marian Pop e un veritabil EBA al Guvernului. Diferenţa e că mezina prezidenţială nu conduce Educaţia şi Cercetarea în România, nici nu a fost numită (încă) în vreo funcţie publică.

1
Vote -1 Vote +1coolnewz/Ratatouille
21 Mai 2012 @ 16:02

fata de aia dinaintea lui, asta nu are nici o sansa sa fie demis. Mai trebuie lasat sa se compromita!

2
Vote -1 Vote +1Acru
21 Mai 2012 @ 23:10

Un ministru interimar nu poate fi demis. Ponta ar putea doar să-i scurteze lui Pop suferinţa penibilă prin numirea unui ministru titular la MCTS.

Duşmanul abecedarului Liviu Pop ar rămâne doar Ministru pentru Dialog Social. Acolo e pe bază de huiduieli, înjurături, “ieşi afară, javră ordinară” şi fluierături. Marian Pop are experienţa FSLI, e expert în circ.

Tu ce părere ai?