«

»

Raed Arafat, Bulă şi bătrânica

14 Ianuarie 2012

Asemănarea între auto-declaraţii susţinători stradali ai doctorului Raed Arafat şi Bulă e imensă. Ai spune că merge până la identificare.
1

„Îi rog pe toţi să nu se lase manipulaţi politic. Să nu iasă în stradă, să nu răspundă la nicio chemare şi provocare de pe Internet sau de la televiziuni” – Raed Arafat, 13 ianuarie 2012, citat de Mediafax

2

Bulă intră în clasă transpirat, vesel şi îmbujorat, la mult timp după începerea cursurilor.

- Doamna profesoară, vă rog să mă scuzaţi c-am întârziat, dar azi am făcut o faptă bună: am ajutat o bătrânică să treacă strada!

- Bravo Bulă, dar de ce a durat atât de mult?

- Păi să vedeţi…doamna nu voia să traverseze!

În rolul bătrânicii, Raed Arafat. Interpretându-l natural pe Bulă, participanţii la manifestările, marşurile ori mitingurile de stradă care se ambiţionează să-l susţină pe fondatorul SMURD cu forţa. „Respect pentru Arafat” scria  mare pe una dintre pancartele purtate exact de oamenii care ignoră cu desăvârşire voinţa medicului. Dacă îl stimezi pe medicul de origine palestiniană, nu-l jigni ignorându-i apelul!

basescu topor cap

Mişcare apolitică?

De acum încolo, miza nu mai poate fi decât politică. O miză pe care Raed Arafat, discret, inteligent şi eficient ca întotdeauna, refuză să şi-o asume. I-o lasă lui Mircea Geoană, care oricum avea nevoie de un pretext pentru revenirea pe scena publică.

Sursa foto: pagina de Facebook intitulată abuziv “Respect pentru Raed Arafat”

1
-8 Vote -1 Vote +1george
14 Ianuarie 2012 @ 15:02

eu cred ca Raed Arafat i-a rugat pe oameni sa nu iasa in strada si sa nu raspunda la nici o chemare tocmai pentru a nu fi acuzat ca a instigat el lumea ca sa iasa in strada. asta cred eu, oricum ii felicit pe cei care au iesit si nu cred ca ar trebui sa-i judeci si sa-i acuzi din moment ce au iesit pentru o cauza nobila.

2
+2 Vote -1 Vote +1Acru
14 Ianuarie 2012 @ 15:10

George, contează ce a spus doctorul Raed Arafat sau ce credem noi despre motivaţiile lui? Îl respectăm suficient încât să-l ascultăm sau…”ştim noi mai bine“?

3
+11 Vote -1 Vote +1Camelia
14 Ianuarie 2012 @ 16:19

Salvarea pentru SMURD e o campanie a Trustului Intact marca Dan Voiculescu, nu doar o pagina Fakebook ;)

4
-4 Vote -1 Vote +1george
14 Ianuarie 2012 @ 16:43

eu ti-am spus de ce cred ca a declarat Arafat ce a declara si ca ii apreciez pe cei care au iesit in strada. ce legatura are asta cu “stim noi mai bine” .
Spune-mi si mie in ce fel “.. politizarea mişcării pro-Arafat riscă să compromită munca excepţională începută de doctor în 1991.” ca nu inteleg?

5
+5 Vote -1 Vote +1Acru
14 Ianuarie 2012 @ 17:01

1) Dacă Raed Arafat îţi spune clar să nu ieşi în stradă aiurea şi tu îl respecţi, faci ce te-a sfătuit. Dacă “ştii tu mai bine“, atunci ignori mesajul doctorului.

2) Te-ai uitat la poze? Cum ţi se par alăturările topor-SMURD-Arafat-Geoană?

6
-6 Vote -1 Vote +1george
14 Ianuarie 2012 @ 17:15

sincer nu am vazut pozele de care spui cu alaturarea “topor-SMURD-Arafat-Geoana” , dar si daca as vedea-o, nu inteleg de ce mi-ar afecta perceptia asupra doctorului Arafat atata timp cat el a declarat public ca nu sustine iesirea in strada si nu s-a implicat in nici un fel in asta. Tot nu mi-ai raspuns la intrebare cum poate politizarea miscarii pro-Arafat sa-i distruga munca exceptionala inceputa de doctor in 1991?

7
+9 Vote -1 Vote +1Acru
14 Ianuarie 2012 @ 18:19

Întrebare pentru inconştienţii care blochează artere importante de circulaţie în Bucureşti, spre exemplu:
Dacă o ambulanţă SMURD e în misiune spre salvarea unei vieţi, pe unde trece?!

8
+3 Vote -1 Vote +1Izabela Ciocoi
14 Ianuarie 2012 @ 18:36

nu conteaza, jos basescu! demisia! ala cu salvarea sa ocoleasca, noi avem treaba in piata. huaa!!!

9
+4 Vote -1 Vote +1Caramida Magica
14 Ianuarie 2012 @ 23:44

am vrut si eu sa merg la o bere in centrul istoric si era sa-mi iau vreo doua cataroaie in cap de la “revoltati”. aerul era de nerespirat, cred ca politaii au dat cu gaze ceva.
noi ce vina avem sa suportam haosul lor?! mai sunt si oameni carora nu le pasa nici de basescu, nici de geoana, antonescu sau care or mai fi. sa ne lase toti in pace, si politicienii cu minciunile lor si galeriile din strada sa se duca cu urlatul pe stadion!!

10
-8 Vote -1 Vote +1Maria Ioana
15 Ianuarie 2012 @ 1:37

Auzi Caramido! Vezi ca ai trait degeaba si mie mi-ar fi jena sa si respir in locul tau!!! Pentru dreptul de a merge la o bere in centrul istoric au murit mii de oameni in timpul comunismului si din nefericire a murit elita tarii pentru a lasa netrebnici nerecunoscatori ca tine sa mearga la bere nepasatori. Esti o rusine pentru tara, tu si cei de teapa ta. Dar nu-i bai, in spatele ipocriziei afisate si a indiferentei de 2 lei, tu ca si noi suferi de pe urma sistemului, toti cei de rand suferim! Protestul nu e pentru SMURD si nici despre Basescu, ci protestul are loc pentru ca s-a umplut paharul si rog pe toti cei care sufera sa fie prezenti si zilele ce urmeaza!
Protestul e pentru ca UE ne fura identitatea si traditia, pentru ca martirii nu ne sunt recunoscuti, pentru ca preturile s-au marit constant si salariile au scazut, pentru ca nu ne putem adapta la o legislatie UE, pentru ca nu poti compara Romania cu Germania ca nivel de dezvoltare si totusi ni se cere sa tinem pasul!!!
Treziti-va pana nu e prea tarziu, Uniunea Statelor Europene este urmatorul pas spre globalizare, urmatorul pas ce intregeste deciziile celor care condul lumea: masoni, bancheri, bilderbergi!
Protestul e ca tu si altii ca tine si ca mine sa nu ajungem niste marionete fara niciun drept!

11
+5 Vote -1 Vote +1Acru
15 Ianuarie 2012 @ 15:37

Cum o să-i ajute concret pe cei care suferă nişte cărămizi în capul jandarmilor, chioşcuri devastate, coşuri de gunoi rupte de pe stâlpi şi petarde în mijlocul oraşului, e greu de înţeles.
Ai zis de masoni, bancheri, bilderbergi, ai uitat de bubuli!

În democraţie, revendicările sociale transformate în convingeri politice se exprimă periodic la 4/5 ani prin vot. Strada înseamnă circ primitiv, violenţă, obstrucţionarea celor care au alte convingeri şi de multe ori chiar impostură.

12
+1 Vote -1 Vote +1Acru
15 Ianuarie 2012 @ 16:33

@George (6), tu citeşti articolele la care comentezi?

13
+4 Vote -1 Vote +1Caramida Magica
15 Ianuarie 2012 @ 17:26

Maria, si acuma de ce imi incalca “dreptul” de a bea o bere linistit? Daca am trait degeba, nu judeci tu. Vezi, asta e problema voastra, nu intelegeti ca mai sunt si romani care vor sa isi vada de viata (cum o fi ea, buna, rea) linistiti. Sa mearga la bere, la munca, la film, la plimbare cu sotia si copiii pe Magheru. Cu noi ce aveti, ce v-am facut rau?

14
-5 Vote -1 Vote +1george
15 Ianuarie 2012 @ 21:25

te tot intreb de nu stiu cand, asta e ultimul meu comentariu la tine ca vad ca nu ne intelegem si tot ce faci e sa bati campii in loc sa-mi raspunzi clar si raspicat la intrebarea mea : “Tot nu mi-ai raspuns la intrebare cum poate politizarea miscarii pro-Arafat sa-i distruga munca exceptionala inceputa de doctor in 1991?” Daca imi raspunzi iarasi printr-o intrebare sau ma pui sa citesc articolul, mai bine nu imi raspunzi. Ambulantele SMURD daca te intereseaza au intrat foarte usor in multime si chiar au fost aplaudate de protestatari. Pacat ca tu nu ai inteles ca Arafat a fost un pretext pentru ca lumea sa iasa in strada sa-si strige nemultumirea fata de coducerea basescu-boc. Nu mai e vorba de SMURD deja de cateva zile. TREZESTE-TE si poate-mi raspunzi si la intrebare.

15
+3 Vote -1 Vote +1Acru
15 Ianuarie 2012 @ 21:41

Arafat a fost un pretext pentru…

zici tu.

Tocmai ţi-ai răspuns singur la întrebare. Arafat nu mai e doctorul salvator de vieţi, Arafat e un pretext politic.

Tu ce părere ai?