«

»

OTV n-a murit. Şi-a schimbat doar denumirea

24 Ianuarie 2013

Exclusiv Dan Diaconescu în direct şi în reluare (simultan)! V-aţi gândit la OTV, nu-i aşa? Greşit! OTV nu mai emite, dar modelul său de presă a fost preluat şi dezvoltat cu succes într-o altă televiziune de partid şi de ştiri. România TV, canalul deputatului PSD Sebastian Ghiţă, nu s-a mulţumit să cloneze subiectele ori listele cu invitaţii domnului Dan, ci a ţinut morţiş să importe inclusiv grafica defunctului post de garsonieră.

Urmează: de ce s-au urcat popii în telescaun?

Când citeşti pe ecran “în direct, în reluare, exclusiv” şi afli că urmează subiectul cu iz de banc “de ce se urcă preoţii români în telescaun”, îţi dai seama că Dan Diaconescu a avut dreptate: România este “otevizată”, iar între OTV şi RTV e diferenţă de doar o literă.

România TV direct reluare

DD, exclusiv, în direct şi în reluare. Nu e OTV!

După cum vedem mai sus, întrebarea “unde pot vedea OTV?” are un răspuns simplu: la România TV, postul care se laudă că-şi face invitaţii să se porcăiască până când cel mai slab de înger dă bir cu fugiţii din platou. Cei care rezistă au şansa de a-l admira pe Tolea Ciumac al RTV-ului, b-oierul Gigi Becali, invitatul permanent. Acesta se plimbă în voie prin studiouri, rupe fire, meştereşte pe sub scaune sau întrerupe emisiuni pentru că are chef să prezinte rubrica “Vremea exactă”. Da, RomâniaTV e televiziunea în care Gigi Becali apare până şi la Meteo:

Pentru un salariu de 45.190 de lei pe lună, Cătălin Popa, directorul editorial al RTV, pare a fi creionat strategia căştigătoare luând notiţe după principiile profesionale marca DD:

“Oamenii care fac audienţă sunt cei care dau din mâini, ţipă, vorbesc colorat şi în dezacorduri, se potrivesc cu telespectatorii. Aşa e poporul român” – Dan Diaconescu, pe vremea când mai spunea şi adevărul (sursa)

Televiziunea viitorului

RTV buget România TV salarii

Salarii RTV

OTV s-a închis. Epigonii ei continuă să emită, urmându-i modelul de succes. Folosesc bugete semnificativ mai mari şi n-au de luptat cu stigmatul senzaţionalismului de mahala, astfel că OTV-izarea e un fenomen amplificat. În anul 1993, Evenimentul Zilei condus  de Ion Cristoiu ne-a arătat ce aveau să conţină publicaţiile contemporane. Cu subiectul “găina care a născut pui vii“. Dan Diaconescu e pentru televiziune exact ce-a reprezentat Cristoiu pentru presa scrisă: un pionier care ne indică astăzi ce vom vedea la televiziunile româneşti peste două decenii. Germenii există deja, iar terenul e fertil.

OTV nu mai există. Spiritul ei e dus mai departe de România majoritară.

1
Vote -1 Vote +1coolnewz/Ratatouille
29 Ianuarie 2013 @ 11:44

pe undeva imi pare rau ca s-a inchis OTV. dar sunt sigur ca s-a inchis numai ca sa aiba ce se deschide …

Tu ce părere ai?